Κάποιοι αποφάσισαν να μην συμμετέχουν στον γόνιμο διάλογο, το θέμα του δημοψηφίσματος λύθηκε, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο Τρύφων Αλεξιάδης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Είπε πως το να μην τηρείς αυτό που υπέγραψες πριν από κάποιους μήνες δεν είναι πολιτικό έντιμο.

Ανέφερε ότι δεν είναι πολιτικά έντιμο να κρατάνε την έδρα τους βουλευτές που υπέγραψαν υπεύθυνη δήλωση ότι θα την παραδώσουν αν φύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Aκόμη, τόνισε ότι αυτοί που βγαίνουν και λένε δημοσίως περί ακροδεξιάς και Τραμπ στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν χτυπούν τον Κασσελάκη, χτυπούν τον ΣΥΡΙΖΑ

Τόνισε πως εκείνοι που επιλέγουν να μην καταθέσουν την διαφωνία τους στα όργανα χτυπούν το ΣΥΡΙΖΑ.

Για Αχτσιόγλου - Τεμπονέρα, τόνισε πως: Αν κάποιοι δεν μπορούν να χωνέψουν ότι είναι μειοψηφία στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορώ να κάνω κάτι.

Aναλυτικά οι δηλώσεις του Τρύφωνα Αλεξιάδη

«Υπήρχε ένας γόνιμος διάλογος, όμως δυστυχώς κάποιοι επέλεξαν να μη συμμετέχουν σε αυτόν και να αποχωρήσουν με δικαιολογία ένα διαδικαστικό θέμα, το οποίο αποδείχτηκε ότι λύθηκε», ανέφερε για τη Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

«Αυτοί που υπογράφουν δηλώσεις για τον κώδικα δεοντολογίας των βουλευτών, και δεν τον τηρούν, δεν είναι παραδείγματα πολιτικής εντιμότητας».

«Αυτοί που κρατούν τις έδρες τους, το κάνουν για λάθος λόγους αλλά θα κριθούν πολιτικά και ιστορικά».

«Η Κεντρική Επιτροπή με συντριπτική πλειοψηφία κατέληξε σε μία απόφαση. Έχει τη δυνατότητα οποιοδήποτε μέλος ή στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ να διαφωνεί με αυτή την απόφαση. Αν κάποιοι δεν μπορούν «να χωνέψουν» ότι είναι μία μειοψηφία μέσα στο κόμμα, δε μπορώ εγώ να κάνω κάτι για να το αντιμετωπίσω, σέβομαι τις δημοκρατικές διαδικασίες».

«Η κριτική, όταν γίνεται δημόσια, είναι επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, όχι στον Κασσελάκη», υπογράμμισε.

«Πλέον πρέπει να αφήσουμε την εσωστρέφεια και να πάμε στα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας», κατέληξε ο κος Αλεξιάδης.