«Ο χώρος έχει υποστεί ανήκεστο βλάβη, ο ΣΥΡΙΖΑ ζει μια υπαρξιακή κρίση και οποιαδήποτε φυγή προς τα εμπρός οδηγεί στον τοίχο», δήλωσε στα «Παραπολιτικά» 90,1 ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και πρώην στέλεχος του κόμματος Νίκος Βούτσης. Διερωτήθηκε κατά πόσο είναι υπερασπίσιμη η εκλογή η οποία έγινε, ενώ είπε πως ένα στέλεχος που μπαίνει στο Επικρατείας και εκλέγεται πρόεδρος δεν έχει σχέση με τις ιδεολογικές απόψεις των συνεδρίων. Μάλιστα, ο κ. Βούτσης άφησε να εννοηθεί ότι όσα λέει ο κ. Κασσελάκης είναι καθ' υπαγόρευση των κ. Πολάκη και Παππά.


Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νίκου Βούτση

Για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι ο χώρος έχει υποστεί ανήκεστο βλάβη. «Λυπάμαι απίστευτα προφανώς, όχι μόνο επειδή είμαι από τους συνιδρυτές, είμαι και από τους συνδιαμορφωτές με δεκάδες άλλα στελέχη υπό την ηγεσία του Αλέξη Τσίπρα επί χρόνια, αυτής της διαδρομής και αυτής της πορείας. Πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζει μια υπαρξιακή κρίση, παρά τις προσπάθειες, τις θετικές προσπάθειες που γίνονται από την πλειοψηφία των στελεχών που έχουν μείνει εκεί, που τους τιμώ, τους σέβομαι, είμαστε αγαπημένοι φίλοι. Δε μιλώ για τη στενή ηγετική ομάδα του κου Κασσελάκη, μιλώ για όλους τους υπόλοιπους που κάνουν μία φιλότιμη προσπάθεια να υπάρξει μία εξωστρέφεια και μία συζήτηση για τα τρέχοντα ζητήματα. Όσο διαρκεί αυτή η κρίση, οποιαδήποτε φυγή προς τα μπρος οδηγεί στον τοίχο».

«Ένα στέλεχος των επιχειρήσεων, της πολιτικής, που έχει αλλάξει ριζικά απόψεις, απολύτως αποδεκτά, έρχεται, μπαίνει στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, κάνει τη διαδρομή του πια, πολύ γρήγορα και εκλέγεται ως πρόεδρος. Δεν έχει καμία σχέση με τις πολιτικές και ιδεολογικές απόψεις, τις ψηφισμένες από τα Συνέδρια. Φέρνει τη δικιά του φρεσκάδα αλλά και τις δικές του απίστευτες αντιφάσεις και χρειάζεται μία μαθητεία».

«Αυτά που κατά καιρούς λέει ο σημερινός πρόεδρος, ανάλογα με το τι δέχεται να του υπαγορεύουν, είναι προφανές ότι δεν τα ξέρει, δεν τα γνωρίζει».

Στην ερώτηση για το αν τα λέει καθ’ υπαγόρευση του κου Πολάκη και του κου Παππά ο κος Βούτσης απάντησε: «Βεβαίως, από την πρώτη στιγμή, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία περί αυτού».

«Όλο το διχαστικό αφήγημα, πολύ πριν τον κύριο Κασσελάκη, περί υπονομευτών που δεν άφησε τον Αλέξη Τσίπρα να πετάξει στα σύννεφα και να είναι στη διακυβέρνηση, δουλευόταν συστηματικά και είχε επιρροή μέσα στο κόμμα».

Για το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός νέου φορέα, δήλωσε: «Αυτό θα κριθεί στο προσεχές μέλλον. Είμαι απολύτως ανοιχτός, είναι κάτι που θα προκύψει, όχι ως συνέχεια, αλλά ως νέα ελπίδα».