Για πολιτικές εντυπώσεις και μόνο από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, απαντώντας στα όσα καταλόγισε στην κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και εξηγώντας ότι «η Ν.Δ. από την  πρώτη στιγμή η θέση μας και στάση είναι καθαρή, να βρούμε τα αίτια αυτού του τραγικού δυστυχήματος.  Τι έκανε η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή, πήρε την ευθύνη, υπήρξε παραίτηση του αρμόδιου υπουργού, υπήρξε πόρισμα και η Δικαιοσύνη κινήθηκε στο πεδίο των ποινικών ευθυνών.

Συμφωνείτε πως είχαμε δεσμευτεί από την προηγούμενη Βουλή να μπούμε στη συζήτηση βαθύτερα στις αιτίες. Αλλά ας μιλήσουμε για τακτικισμούς», είπε ο υπουργός Επικρατείας.

Συνεχίζοντας να απαντά στον Νίκο Ανδρουλάκη ο Μάκης Βορίδης υπογράμμισε: «Μόλις κατατέθηκε η πρόταση από την αντιπολίτευση, ως ασκούσα το δικαίωμά της, για σύσταση εξεταστικής, η Ν.Δ. είπε αμέσως ΝΑΙ να γίνει αυτή η εξεταστική. Δεν συμφωνούμε με το σκεπτικό, την αιτιολογία αλλά με το αιτητικό να γίνει η εξεταστική. Πού υπάρχει τακτικισμός;

Η αποδοχή της πρότασης του ΚΚΕ οδηγεί στη συγκάλυψη, λέει ο Ανδρουλάκης. Άρα και η απόρριψη της πρότασης  δεν οδηγεί επίσης σε συγκάλυψη.

Ό,τι και να κάνουμε, ό,τι και αν πούμε για την εξεταστική επιτροπή οδηγεί σε συγκάλυψη;

Λέμε σε μια αίτηση που το σκεπτικό δεν το συμμεριζόμαστε λέμε ναι! Και είναι συγκάλυψη;

Ακούμε για τις προκαταρκτικές και ποινικές ευθύνες; Το άκουσα από τρία κόμματα, από τη ΝΙΚΗ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, ΚΚΕ, και το ΠΑΣΟΚ. Εσείς στέργετε να υπερψηφίσουμε όλες τις προτάσεις.

Διαβάστε ακόμα: Βουλή - Νίκος Ανδρουλάκης: Καταψηφίζουμε την πρόταση του ΚΚΕ για Εξεταστική και επιμένουμε στη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για την τραγωδία στα Τέμπη

Να ενεργοποιηθεί το άρθρο 86 του Συντάγματος για ποινικές ευθύνες υπουργών.

Δηλαδή χωρίς να ξέρετε τις αποδιδόμενες κατηγορίες, εσείς τις έχετε αποδώσει στους υπουργούς.

Αυτό δεν είναι τακτικισμός;

Δηλαδή τόσο σοβαρά παίρνετε τον ρόλο σας που εσείς ήδη κατηγορείτε χωρίς να έχετε δει τα κατηγορητήρια;

Πάμε στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ, ζητάτε διερεύνηση ποινικών ευθυνών, θα σας απαντήσουμε γιατί υπάρχει προθεσμία.

Σας λέω από τώρα ότι θα την απορρίψουμε την πρόταση για προκαταρκτική επιτροπή, διότι δεν συντρέχουν ποινικές ευθύνες. Είδαμε την πρότασή σας και την κρισιολόγησή σας, αναλυτικά θα σας απαντήσουμε κατά τη συζήτηση που θα γίνει. Θα γίνει ωραία νομική συζήτηση.

Θα ξεχάσω τα λίγα νομικά που ξέρω! Δεν ήξερα ότι τελούνται ανθρωποκτονίες με παραβάσεις καθήκοντος και απιστίες. Δυσκολεύομαι να ακολουθήσω το σκεπτικό, αλλά οι καλοί συνάδελφοί μου στο ΠΑΣΟΚ θα μας το εξηγήσουν.

Ασφαλώς στο ΠΑΣΟΚ θα γνωρίζετε, αν ανακαλύψουν ποινικές ευθύνες μελών των κυβέρνησης στην εξεταστική επιτροπή, μπορεί να μετατραπεί σε προανακριτική!».