Σχετικά με τις συζητήσεις που γίνονται το τελευταίο διάστημα για το μετρό στα Εξάρχεια και τη λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας, ο πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, έδωσε απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα, πετώντας εμμέσως τα δικά του "καρφιά" στο νεοεκλεγέντα δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα.

Τονίζοντας αρχικά ότι προσβλέπει σε μια καλή συνεργασία με το νέο δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα ο πρωθυπουργός φρόντισε να ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους ότι οι εργασίες για την κατασκευή της γραμμής 4 του μετρό θα συνεχιστούν κανονικά, παρά τις αντιδράσεις που υπάρχουν από μερίδα πολιτών, τις οποίες στηρίζει κατά καιρούς ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αθηναίων.

«Δεν συναποφασίζουμε σε ορισμένα πράγματα. Υπάρχουν αποφάσεις που άπτονται της ζωής του δήμου, αλλά οι αποφάσεις είναι της κυβέρνησης (...), οι εργασίες στο μετρό θα συνεχιστούν», ήταν το «καρφί» του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ λίγο αργότερα διαφώνησε με την θέση που έχει προαναγγείλει ο κ. Δούκας να δοθεί ξανά στην κυκλοφορία η βασιλίσσης Όλγας.

«Ξέρω ότι υπάρχει συζήτηση για τη Βασιλίσσης Όλγας, στη νομολογία υπάρχει το δεδικασμένο ότι πεζοδρομείται, δεν ξεπεζοδρομείται. Πολύ δύσκολο και λάθος να ανοίξει ξανά για τα αυτοκίνητα», σημείωσε ο πρωθυπουργός στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.

Σήμερα στις 16:00 στο Μαξίμου η συνάντηση Μητσοτάκη-Δούκα

Τα παραπάνω ελέχθησαν ενόψει της πρώτης συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα. Σύμφωνα με το πρωθυπουργικό γραφείο, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 16:00, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Υπενθυμίζεται πως ο Χάρης Δούκας συναντήθηκε την Τρίτη (14/11) με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στην οποία παρουσίασε τις προτάσεις του για την Αθήνα και τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων της.