Ο βουλευτής ΚΚΕ, Γιάννης Δελής μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Σχετικά με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Opinion Poll που δείχνει το ΚΚΕ στο 10,6% και για το αν υπάρχει ανησυχία ότι οι ψηφοφόροι τους μπορεί να ακολουθήσουν τους βουλευτές που προσδιορίζονται ως αριστεροί και αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιάννης Δελής τόνισε: «Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας οι άνθρωποι αυτοί να παραμείνουν στη γραμμή του ταξικού κινήματος, στη γραμμή της συμπόρευσης με το ΚΚΕ και όχι μόνο αυτοί, αλλά και άλλοι, πολύ περισσότεροι που έχουν αντικειμενικά ταξικά συμφέροντα».

Γιάννης Δελής: «Αυτό το αποτέλεσμα δεν είναι συγκυριακό»

«Το ζήτημα της προφανούς ενίσχυσης του κόμματος και δημοσκοπικά, αποτελεί τη συνέχεια μιας ανοδικής πορείας που ξεκίνησε στις βουλευτικές, συνεχίστηκε στις αυτοδιοικητικές. Αυτό το αποτέλεσμα δεν είναι συγκυριακό. Είναι καρπός μιας επίπονης, συνεχούς προσπάθειας του ΚΚΕ, για να αλλάξουν οι συσχετισμοί στο εργατικό, στο φοιτητικό, στο λαϊκό κίνημα» σημείωσε ακόμα ο Γιάννης Δελής.

«Το ΚΚΕ είναι η πραγματική αντιπολίτευση στην κυβερνητική πολιτική», σημείωσε.

Όσον αφορά την υπερψήφιση της εξεταστικής επιτροπής για τα Τέμπη που έφερε το ΚΚΕ στη Βουλή, ο Γιάννης Δελής δήλωσε: «Εμείς φέραμε το αίτημα των χαροκαμένων γονιών αυτών των αδικοχαμένων παιδιών στη Βουλή, για να εξασφαλιστεί η εξέταση αυτής της συγκεκριμένης υπόθεσης σε βάθος χρονικά και ως προς τις ευθύνες, πολιτικές και ποινικές, να εξασφαλιστεί η διερεύνηση από την ελληνική Βουλή».

Διαβάστε ακόμα: Μαμουλάκης στα Παραπολιτικά 90,1: Unfair να φύγει η Αχτσιόγλου και οι υπόλοιποι

«Αντίπαλός μας είναι ο αρνητικός συσχετισμός, στον οποίο συμπεριλαμβάνεται και η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ και η κυρίαρχη πολιτική», είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής.

Σε ερώτηση για το αν το κόμμα του πάει για δεύτερη θέση, ο Γιάννης Δελής απάντησε: «Δεν θα πούμε όχι στη δεύτερη θέση, όποτε και αν».