Εξηγήσεις ζητεί το ΠΑΣΟΚ από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά την τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, σχετικά με την απόδοση ευθυνών για την τραγωδία στα Τέμπη.

«Πραγματικά αδυνατούμε να αντιληφθούμε τις λογικές ακροβασίες του κυβερνητικού εκπροσώπου», αναφέρει μεταξύ άλλων το ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωσή του. 

Διαβάστε επίσης: Μιχάλης Κατρίνης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο προσχώρησης αποχωρησάντων από τον ΣΥΡΙΖΑ στο ΠΑΣΟΚ

Ειδικότερα στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ αναφέρεται: «Ο κ. Μαρινάκης ομολόγησε και σήμερα ότι η κυβέρνηση επέλεξε συνειδητά τη διάχυση ευθυνών για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη μέσω μιας γενικής συζήτησης για την ιστορία του σιδηροδρόμου από το 1997, την ίδια ώρα που ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, έβγαζε εκ των προτέρων πόρισμα ότι δεν υπάρχουν ποινικές ευθύνες και ως εκ τούτου η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει την προανακριτική επιτροπή που βασίζεται στη δικογραφία του Ευρωπαίου Εισαγγελέα.

Με την αναφορά του στην ισπανική κυβέρνηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θέτει εν αμφιβόλω τη δημοκρατική νομιμοποίησή της υπό τον πρωθυπουργό Σάντσεθ».

Παράλληλα, η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ κλείνει με δύο ερωτήματα προς τον πρωθυπουργό:

«Συμφωνεί ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον εκπρόσωπό του;

Είναι αυτή η επίσημη θέση του για την κυβέρνηση της χώρας, που προεδρεύει του Συμβουλίου της Ε.Ε. αυτό το εξάμηνο;», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.