Μέσα σε είκοσι μέρες (!) ο συνταγματολόγος και καθηγητής Δημοσίου Δικαίου και Κοινωνικής Διοίκησης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Ξενοφών Κοντιάδης, όχι μόνο έγραψε βιβλίο για τον Στέφανο Κασσελάκη υπό τον τίτλο «Το “φαινόμενο Κασσελάκη” - Το μεσσιανικό προσωπείο της μεταδημοκρατίας» αλλά θα το παρουσιάσει τη Δευτέρα στην ΕΣΗΕΑ, έχοντας δίπλα του στο πάνελ -εκτός του Αντώνη Λιάκου- και τον... πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ αυτοπροσώπως.

«Μου προκάλεσε τεράστια εντύπωση και επιστημονική περιέργεια αυτό που έγινε - κάποιος από το πουθενά σε 20 μέρες πήρε ένα κόμμα. Και επειδή έβλεπα μπροστά στα έκπληκτα μάτια μας να συμβαίνουν αυτά που μελετούσαμε επί χρόνια στη θεωρία», σημείωσε σε ανάρτησή του, ενώ δίνοντας εξήγηση για το μικρό χρονικό διάστημα που χρειάστηκε για να το ολοκληρώσει, είπε: «Aυτή είναι η δουλειά μου και επειδή δούλεψα του σκοτωμού και επειδή είχα ήδη έτοιμο το θεωρητικό υπόβαθρο που είναι αναγκαίο για να αναλυθεί αυτό το γεγονός».

Όσον αφορά την παρουσία του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο συγγραφέας εξηγεί ότι «τον κάλεσα επειδή μου φάνηκε ενδιαφέρον να ακούσω την άποψή του για το πώς έγινε αρχηγός και πώς προκάλεσε τέτοια “πάθη” χωρίς να τον γνωρίζει κανείς». Ο κ. Κοντιάδης, μιλώντας για το βιβλίο του στην εκπομπή του Απόστολου Μαρηγγιάδη στην ΕΡΤ, εξέφρασε μια διαφορετική άποψη από την κυρίαρχη όσον αφορά το πολιτικό μέλλον του Στέφανου Κασσελάκη, σχολιάζοντας ότι παρά τις αρνητικές δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών «ήρθε για να μείνει» και πως η συνέχεια θα είναι καλύτερη για τον ίδιο και τον ΣΥΡΙΖΑ. «Κάποιοι είπαν ότι το πάνελ είναι ανισοβαρές, ο Κασσελάκης θα λάμψει, ο Λιάκος θα του κάνει πλάτη, εγώ ως συγγραφέας του βιβλίου δεν μπορώ να αντιλέξω όπως πρέπει κ.λπ. κ.λπ. Αγαπητοί, ο Κασσελάκης σάς πήρε ένα κόμμα από τα χέρια, το αν θα λάμψει τη Δευτέρα ή αν θα με “πατήσει κάτω” είναι το πρόβλημά σας;» γράφει στην ανάρτησή του απαντώντας στις επικρίσεις που έχει δεχτεί από το τμήμα όσων αποχώρησαν ή σκέφτονται να αποχωρήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ.