Ξεκίνησε η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής (αίθουσα Τύπου, Χαριλάου Τρικούπη).

Μία μέρα μετά, την Κυριακή 19 του μήνα, στις 12:00 το μεσημέρι, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, θα μιλήσει στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Caravel.

Ισχυρή αντιπολίτευση, με το βλέμμα στην περιδίνηση ΣΥΡΙΖΑ

Το ΠΑΣΟΚ και ο Νίκος Ανδρουλάκης συνεχίζουν στη λογική της ισχυρής αντιπολίτευσης απέναντι στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, έχοντας παράλληλα στραμμένο το βλέμμα στα εσωκομματικά προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ και την δημοσκοπική του πτώση.
Εξάλλου, με τον ΣΥΡΙΖΑ σε εσωκομματική περιδίνηση, οι αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνουν μεγαλύτερη προσοχή και από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

6031603
6031605
6031610
6031613

Τα Τέμπη και η αισχροκέρδεια

Αίτημα για σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το δυστύχημα των Τεμπών κατέθεσε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ένα ζήτημα στο οποίο επιμένει ιδιαίτερα η Χαριλάου Τρικούπη, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες των πρώην υπουργών των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ΝΔ, Χρήστου Σπίρτζη και Κώστα Αχ. Καραμανλή αντίστοιχα, ώστε να διαπιστωθεί αν σχετίζονται με πράξεις και παραλείψεις τους αναφορικά με την εκτέλεση της Σύμβασης 717.

Παράλληλα, παραμένει στο επίκεντρο της αντιπολιτευτικής του στρατηγικής η ακρίβεια και η αισχροκέρδεια στην αγορά, υποστηρίζοντας πως «όλο το καλοκαίρι δεν επιβλήθηκε ούτε ένα πρόστιμο στα τρόφιμα, όπου η ακρίβεια καλπάζει».

Υπενθυμίζεται ότι το ΠΑΣΟΚ έχει προτείνει από τον Ιανουάριο του 2022 τη μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής, για να στηρίξει τα ελληνικά νοικοκυριά που βλέπουν το εισόδημά τους να συρρικνώνεται, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση, η οποία «απορρίπτει ένα μέτρο που στις τρεις χώρες όπου εφαρμόστηκε (Πορτογαλία, Ισπανία, Πολωνία) οδήγησε σε μείωση μέχρι και 16 μονάδες του πληθωρισμού τροφίμων».