Το ιατρικό-προσωπικό περιεχόμενο της επίθεσης του Παύλου Πολάκη στη Σία Αναγνωστοπούλου προκαλεί έντονες αντιδράσεις, καθώς ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, στην ανάρτησή του εναντίον της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, χρησιμοποιεί στοιχεία που ανήκουν στο ιατρικό απόρρητο.

Ο πρώην υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, το όνομα του οποίου εμπλέκεται στην επίμαχη ανάρτηση, έκανε λόγο για χυδαία ανάρτηση, ανοησίες, ψέματα και συκοφαντίες. «Αποκρουστικό κάποιος να χρησιμοποιεί θέματα υγείας για να επικρατήσει σε μία σύγκρουση και μάλιστα εσωκομματική» σχολίασε ο Άδωνις Γεωργιάδης, «ξέφυγε ο συνάδελφος» είπε η Ματίνα Παγώνη.

Από την πλευρά της η Σία Αναγνωστοπούλου δεν θέλησε να δώσει μεγαλύτερη συνέχεια αρκούμενη το πρωί της Δευτέρας να πει ότι ήταν «χτύπημα κάτω από τη μέση» η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη καλώντας τον Στέφανο Κασσελάκη να πάρει θέση για όσα έγραψε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανάρτηση Πολάκη που προκάλεσε τις αντιδράσεις

Πλεύρης: Δεν θα ανεχθώ τη χυδαιότητα

Οργισμένος με τον Παύλο Πολάκη και το γεγονός οτι ενέπλεξε προσωπικά και ιατρικά δεδομένα στην κόντρα του με την κυρία Αναγνωστοπούλου εμφανίστηκε ο πρώην υπουργός Υγείας και βουλευτής της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης.

«Δεν πίστευα ότι θα έφτανε σε αυτό το επίπεδο. Η χυδαιότητα αυτής της ανάρτησης για την κυρία Αναγνωστοπούλου ως ασθενή ουσιαστικά επαναφέρει και τη ρουσφετολογία» είπε αρχικά στον ΣΚΑΪ ο κ. Πλεύρης.

Αφού ξεκαθάρισε ότι ποτέ δεν υπήρξε τηλεφώνημα από τον Παύλο Πολάκη, όπως υποστηρίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην υπουργός Υγείας εξήγησε ότι «τα αντιικά φάρμακα είχαν την εξής διαδικασία για να καταλάβετε πόσο ανόητο είναι αυτό που λέει ο κ. Πολάκης. Για την κυρία Αναγνωστοπούλου όπως και για όλους τους ασθενείς γινόταν συνταγογραφηση απο γιατρό και ακολουθούσε έλεγχος από επιτροπή αν πληρούσαν τα κριτήρια με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται εντός 24 ωρών. Από τότε είχε τραβήξει μια ανάρτηση ότι καθυστερούσαν οι διαδικασίες. Ακολουθήθηκε πληρως η διαδικασίας, η κυρία Αναγνωστοπούλου δεν είχε κανένα πρόβλημα απ' όσο γνωρίζω».

«Είναι ψεύτης και συκοφάντης ο κ. Πολάκης που είναι μπροστινός του κ. Κασσελάκη. Όπως γινόταν επί Τσίπρα, τώρα έχει την ανοχή του κ. Κασσελάκη» πρόσθεσε ο κ. Πλεύρης.

«Ο κ. Πολάκης είναι γιατρός και πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας και επιλέγει να επιτεθεί στην Σία Αναγνωστοπούλου για θέμα υγείας. Δεν είναι ελλεεινός ο άνθρωπος; Ο κ. Κασσελάκης δεν αισθάνατει την ανάγκη να πει ότι είναι λάθος να εμπλέκονται προσωπικά δεδομένα με θέματα υγείας σε πολιτικές αντιπαραθέσεις;» συνέχισε εμφανώς ενοχλημένος ο Θάνος Πλεύρης ο οποίος κατέληξε: «τη χυδαιότητα ότι παίζαμε με τους ασθενείς δεν θα την ανεχθώ. Είναι δυνατόν να βγάζουμε στη φόρα τα θέματα υγείας για πολιτική αντιπαράθεση;».

«Το να χρησιμοποιούμε δεδομένα υγείας είναι τελείως λάθος και προβληματικό. Τα δεδομένα της υγείας δεν μπορεί να γίνονται αντικείμενο πολιτικού καβγά» σχολίασε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Δουδωνής.



Γεωργιάδης: Έχει δώσει και τον όρκο του Ιπποκράτη

Θέση για την ανάρτηση Πολάκη πήρε και ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος, επίσης, έχει περάσει από το υπουργείο Υγείας, κάνοντας λόγο για αποκρουστική και χυδαία κίνηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζοντας, μάλιστα, ότι ο κ. Πολάκης «έχει δώσει και τον όρκο του Ιπποκράτη πόση ντροπή πια!».

«Πολλές φορές διάφοροι με έχουν παρομοιάσει δυστυχώς για μένα με τον @pavpol2222 της ΝΔ. Δεν έχω απολύτως καμμία σχέση μαζί του, βρίσκω χυδαίο και αποκρουστικό κάποιος να χρησιμοποιεί θέματα υγείας για να επικρατήσει σε μία σύγκρουση και μάλιστα εσωκομματική…και έχει δώσει και τον όρκο του Ιπποκράτη πόση ντροπή πια!» έγραψε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Παγώνη: Έχει ξεφύγει ο συνάδελφος

Έντονη ήταν η αντίδραση και της Ματίνας Παγώνη για το ιατρικό περιεχόμενο της επίθεσης του Παύλου Πολάκη στην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου, μετά απο κριτική που άσκησε στο πρόσωπό του.

«Ο συνάδελφος ξέφυγε. Αυτά τα πράγματα δεν λέγονται. Και ο ίδιος ο ασθενής να μην έχει πρόβλημα, δεν μπορεί να τα πει ο γιατρός αυτά» είπε αρχικά η κυρία Παγώνη μετά την ανάρτηση Πολάκη στην οποία ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυπτε το αντιικό φάρμακο που χορηγήθηκε στην Σία Αναγνωστοπούλου και τον σύζυγό της όταν νόσησαν το 2022 με κορωνοϊό.

«Νομίζω ότι το κατάλαβε και αυτός ότι έχει ξεφύγει. Δεν μπορούν να εκτίθενται άτομα είτε πέρασαν είτε δεν πέρασαν covid. Αυτό το λάθος δεν έπρεπε να γίνει για έναν παραπάνω λόγο γιατί ήταν αναπληρωτής υπουργός. Ξέρει ότι αυτά δεν μπορούμε να τα συζητάμε και να τα εκθέτουμε» συνέχισε η Ματίνα Παγώνη.

«Νομίζω ότι έχει καταλάβει ότι ξέφυγε γιατί αυτό δεν κάνει καλό ούτε στους ασθενείς, ούτε στους υπουργούς» πρόσθεσε και αποκάλυψε ότι έχουν γίνει αποδέκτες μηνυμάτων στα οποία φαίνεται να έχει «περάσει» από την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη η εικόνα «μην δώσετε το φάρμακο στην Σία επειδή είναι ΣΥΡΙΖΑ και μεσολάβησε ο Πολάκης».

«Ο κόσμος καταλαβαίνει λάθος πράγματα έτσι. Ποιος γιατρός θα κινδύνευε να κάνει λίστα;» κατέληξε η Ματίνα Παγώνη.