Απαντήσεις στην Έφη Αχτσιόγλου και τα σενάρια περί αποχώρησής της καθώς και των ''6+6'' έδωσε στο ντεμπούτο του στην εκπομπή ''Η ώρα του προέδρου'' στο Κόκκινο 105.5 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ., Στέφανος Κασσελάκης.

Ο ίδιος, ξεκινώντας ανέφερε ότι ''κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την υπομονή του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ. ότι είναι να αποφασίσουν να το αποφασίσουν τώρα''.



Παράλληλα, ο ίδιος επισήμανε ότι έτεινε «χείρα φιλίας και στον κ. Τσακαλώτο και σε όλους επειδή σέβομαι το κόμμα. Προσκάλεσα την κ. Αχτσιόγλου και της προσέφερα όποιον ρόλο ήθελε».

Με τίμησε ο Αλέξης Τσίπρας να είμαι στο Επικρατείας. Έτρεξα για μήνες, δίπλα του. Αν δεν σεβόμουν το κόμμα, δεν θα σεβόμουν τον Αλέξη Τσίπρα. Επειδή ακριβώς σέβομαι το κόμμα, έτεινα χείρα φιλίας από την πρώτη μέρα. Προσκάλεσα την κυρία Αχτσιόγλου στο γραφείο μου στη βουλή και της προσέφερα όποιον ρόλο ήθελε. Άρα, όταν διαβάζω ότι «δεν υπάρχει δυνατότητα συμβίωσης με την τωρινή ηγετική ομάδα», ξέρετε τι σκέφτομαι; Μα θα ήταν ηγετική ομάδα αν είχαν αποδεχθεί την πρόσκλησή μου. Και αυτήν την εβδομάδα, είπα ότι ήθελα να κάνω ένα πολιτικό κέντρο, να είμαστε ισότιμοι, δεν υπάρχει στενός κύκλος. Έχω πει τόσες φορές: ο δεύτερος είναι πρώτος. Από εκεί και πέρα, κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την υπομονή και την αγωνία του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ. Αν είναι να αποφασίσουν κάτι, ας το αποφασίσουν τώρα. Ούτε εγώ έχω δικαίωμα να παίζω με την υπομονή και την αγωνία του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ. *Από τη συνέντευξή μου στην Ευγενία Λουπάκη, Στο Κόκκινο 105,5.

Δημοσιεύτηκε από Στέφανος Κασσελάκης - Stefanos Kasselakis στις Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2023

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ''άδειασε'' τον Παύλο Πολάκη για όσα ανέφερε κατά της Σίας Αναγνωστοπούλου το Σαββατοκύριακο, τονίζοντας ότι ''Δεν ήταν χρήσιμο αυτό που είπε''.

Ο Στέφανος Κασσελάκης εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ θα είναι κυβέρνηση σε 4 χρόνια, ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε ότι «δεν θα τελειώσει κανείς τον ΣΥΡΙΖΑ». Όπως είπε, το κόμμα «πρέπει να ανταποκριθεί στην κοινωνία, πρέπει να εμπνεύσουμε για να γειώσουμε το κόμμα στην κοινωνία».



Σε ερώτηση που δέχθηκε για τις διαφωνίες και τις αποχωρήσεις στελεχών της Ομπρέλας, ο Στέφανος Κασσελάκης επεσήμανε πως «ό,τι είχα να πω στην Κεντρική Επιτροπή το είπα. Μια μικρή ομάδα έδωσε πάσο σε ύβρεις κατά όλου του κόμματος. Έτεινα χείρα φιλίας. Σέβομαι πολύ το κόμμα γιατί το επέλεξα, με τίμησε ο Αλέξης Τσίπρας με τη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.