Σε τροχιά μπαίνουν και πάλι τα τρένα καθώς σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα, από την 15η Δεκεμβρίου θα επαναλειτουργήσει η σιδηροδρομική γραμμή από την Αθήνα προς τα βόρεια σύνορα της χώρας για τις επιβατικές μεταφορές. Παράλληλα, πέντε ημέρες νωρίτερα θα λειτουργήσουν ξανά οι εμπορευματικές σιδηροδρομικές μεταφορές από την πρωτεύουσα προς τα σύνορα, όπως γνωστοποίησε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο Thessaloniki Summit 2023.

Αναφερόμενος στα έργα στη Θεσσαλία, σημείωσε ότι έχει καταστραφεί σε πολύ μεγάλο βαθμό το σιδηροδρομικό δίκτυο στην περιοχή και θα κοστίσει πάνω από 200 εκατ. ευρώ η αποκατάσταση αυτού, η οποία αναμένεται χρονικά στις αρχές του 2025.

«Οι Θεσσαλονικείς έχουν απόλυτο δίκιο να είναι καχύποπτοι απέναντι στο πολιτικό σύστημα για το θέμα της έγκαιρης παράδοσης των έργων», σημείωσε, ενώ προσέθεσε ότι το Μετρό στη Θεσσαλονίκη πρέπει και θα λειτουργήσει στο β’ εξάμηνο του 2024.

 Σταϊκούρας για FlyOver

Για το FlyOver τόνισε ότι η πλειοψηφία της πόλης το θέλει, ωστόσο, υπογράμμισε ότι «δεν γίνονται θαύματα» για τον χρόνο αποπεράτωσης, που ανέρχεται σε τέσσερα χρόνια. Για τον ΟΑΣΘ, υπογράμμισε ότι είναι σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης από το 2017 και δεσμεύθηκε για περαιτέρω ενίσχυση των λεωφορειακών γραμμών της εταιρείας.

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι πραγματοποιήθηκε προκήρυξη 150 θέσεων νέων οδηγών, όμως, θα διαπιστωθεί εάν θα υπάρξει αντίστοιχη προσφορά εργασίας. «Θα παλέψουμε για το καλύτερο, αλλά δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές», επεσήμανε ο Χρήστος Σταϊκούρας, όσον αφορά τα έργα και τις παρεμβάσεις στη Θεσσαλονίκη.