Στην εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου βιβλίου του Ξενοφώντος Κοντιάδη "Φαινόμενο Κασσελάκη. Το μεσσιανικό προσωπείο της μεταδημοκρατίας" στην ΕΣΗΕΑ βρέθηκε φυσικά ο Στέφανος Κασσελάκης. Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε ένα νέο μήνυμα στους εσωκομματικούς αντιπάλους του ότι δεν θα αφήσει κανέναν να τελειώσει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε με τη συμμετοχή του ιστορικού, όμοτιμου καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Αντώνη Λιάκου και του συγγραφέα, καθηγητή Παντείου Πανεπιστημιου, κ. Ξενοφώντος Κοντιάδη.

Ο κ. Κοντιάδης που ξεκίνησε τη συζήτηση, ανέφερε ότι σκοπός της εκδήλωσης και του βιβλίου δεν είναι να ρίξει φως στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη αλλά στο πώς κάποιος άγνωστος έγινε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέσα σε ένα διάστημα τεσσάρων εβδομάδων. Σημείωσε ακόμα στην εναρκτήρια τοποθέτησή του ότι μπροστά στην απελπισία των μελών του ΣΥΡΙΖΑ από την εκλογική συντριβή τους, ο Κασσελάκης τους προσέφερε τη χαμένη ελπίδα και το ερώτημα πλέον είναι αν ο Μεσσίας θα αποδειχθεί αληθινός ή όχι.

«Δεν θεωρώ τον εαυτό μου φαινόμενο, είμαι απλός άνθρωπος» είπε στην τοποθέτηση του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας άβολο το γεγονός ότι καλείται να συζητήσει για τον εαυτό του και την πολιτική του πορεία.

Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης:

Το «Φαινόμενο Κασσελάκη» στην ΕΣΗΕΑ

Σημείωσε ότι τα social media δεν είναι αρκετά από μόνα τους για την ανάδειξη ενός πολιτικού προσώπου και τόνισε ότι οι επιθέσεις που δέχεται είναι γιατί το σύστημα έχει πλέον ρωγμές και αυτό όπως είπε είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τη Δημοκρατία.

Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στις εσωκομματικές εξελίξεις έστειλε μήνυμα σε όσους τον αμφισβητούν λέγοντας: «Δεν αισθάνομαι ότι ήμουν ο εαυτός μου το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στην Κεντρική Επιτροπή, αλλά δεν θα αφήσω κανέναν να τελειώσει τον ΣΥΡΙΖΑ. «Θα τιμήσω τον αγώνα του κόσμου που στάθηκε στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα στις εκλογές... Ήμουν μόνος δίπλα του στον αγώνα που έδωσε στις εκλογές».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχθηκε στην τοποθέτησή του ότι η εκλογή του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει ότι δεν ήταν σωστή η εσωκομματική λειτουργία του. Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μια κοινωνική γείωση και ανοικτούς ορίζοντες με τα νέα στελέχη θα μπορούσε να είχε εκλεγεί κάποιος άλλος στη θέση μου ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι δική του βούληση είναι να αλλάξουν οι κομματικές δομές.

«Οφείλουμε να ανασυνταχθούμε και να προσφέρουμε στον κόσμο. Η παντοκρατορία Μητσοτάκη με το 40% δεν μπορεί να είναι ανεκτή γιατί η καθημερινότητα του πολίτη είναι πολύ δύσκολη» πρόσθεσε ο Στέφανος Κασσελάκης. 

"Δέχομαι ανελέητη επίθεση στο πρόσωπο μου"

Για την «κατηγορία» ότι χρησιμοποίησε τα social media απάντησε ότι «τα social media παρέχουν μια διαφάνεια που μπορεί να γίνει και μπούμερανγκ».Σημείωσε δε ότι «δέχομαι μία ανελέητη επίθεση κάθε μέρα, εγώ δεν έχω βλάψει κανέναν. Γιατί τόσος αρνητισμός στο πρόσωπό μου;», για να προσθέσει «γιατί το σύστημα έχει ρωγμές. Δεν προέρχομαι από το σύστημα, το ‘σύστημα δεν με έχει'. Εμείς είμαστε στην σωστή μεριά της ιστορίας».

Στη συνέχεια, σχετικά με κατηγορίες περί «τραμπισμού» προσέθεσε ότι «Ο Τραμπ, όπως και ο Μητσοτάκης με την επίσκεψη στον φράχτη του Έβρου, προκαλούν ακροδεξιά αισθήματα. Όταν πηγαίνεις στον φράχτη του Έβρου, αυτή είναι η κακή εκδοχή της μεταπολιτικής. Αυτό ήταν που με κινητοποίησε για να ασχοληθώ με την πολιτική αντί να γυρίσω στη Αμερική. Όταν αποφάσισα να κατέβω για πρόεδρος πίστευα ότι θα κερδίσω, γιατί υπήρχε ένα κενό στο περιεχόμενο της ασκούμενης πολιτικής». Για τους επικριτές του σημείωσε ότι «δεν έχει ξαναγίνει σε μία πολιτική να μιλάνε τόσο ξύλινα, έχουν γίνει δέντρα οι ίδιοι» για να προσθέσει ότι επιμένει «στο να υπάρξει διαφάνεια και αξιοκρατία. Αυτό είναι για μένα το περιεχόμενο της μεταδημοκρατίας. Τα μέλη που με ψήφισαν θέλουν αυθεντικότητα, νιώθουν προδομένοι από τους κομματικούς σωλήνες».

"Δεν αισθάνομαι ότι ήμουν ο εαυτός μου στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ"

Στην παρουσίαση του βιβλίου αναφέρθηκε και στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής λέγοντας ότι «Δεν αισθάνομαι ότι ήμουν ο εαυτός μου αλλά δεν θα αφήσω κανέναν να τελειώσει τον ΣΥΡΙΖΑ».

Στην παρατήρηση του συγγραφέα ότι «κέρδισε από τα στιγμιαία μέλη» απάντησε ότι «τα μέλη δεν είναι στιγμιαία, αυτός ο ελιτισμός στην πολιτική πρέπει να τελειώσει. Συστήθηκα με πλήρη διαφάνεια στο κοινό, ο κόσμος καταλαβαίνει ότι βλέπει, καταλαβαίνει όταν βλέπει κάτι αυθεντικό και αληθινό. Κέρδισα καθαρά τις λαϊκές συνοικίες, ήταν τα ευκατάστατα προάστια που ήμασταν ισοπαλία».

Επανέλαβε ότι δεν θα προδώσει τον απλό κόσμο και σημείωσε, απαντώντας σε ερωτήσεις ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα καταρρεύσει και δεν θα ρευστοποιηθεί, αντίθετα τα μέλη αποκτούν δύναμη πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στον κόσμο και στις δυνατότητές του». Όσο για την πορεία προς τις εκλογές υποσχέθηκε ότι «θα έχουμε ένα πρόγραμμα με προτάσεις νόμων που θα είναι ξεκάθαρες για τον ελληνικό λαό. Θέλουμε να κάνουμε την ζωή σας καλύτερη με ταπεινότητα και με διαφάνεια. Ο κόσμος εκεί έξω δεν περνάει καλά, πρέπει να προσφέρουμε στον κόσμο που πονάει. Αυτή είναι η πυξίδα για μένα».



Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση