«Οι διαφωνούντες πρέπει να καταλήξουν τι θέλουν, η στάση τους αποτελεί πρόβλημα», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας, ο οποίος κάλεσε τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και όσους θα αποχωρήσουν να παραδώσουν την έδρα τους.

«Να τους θυμίσω ότι έχουμε υπογράψει πως θα παραδώσουμε την έδρα μας αν φύγουμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι του Κασσελάκη, να τους θυμίσω τι είχε κάνει ο Σακελλαρίδης και η Κατριβάνου» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε: «Ο τρόπος της φθοράς που έχουν επιλέξει είναι ένα πρόβλημα, μπορούμε να συζητήσουμε πολιτικά στο συνέδριο, δεν μας περισσεύει κανένας».

Όπως είπε ο Πάνος Ρήγας, η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν προσφέρει την εναλλακτική πρόταση απέναντι στη ΝΔ και ζήτησε από όσους αποχώρησαν να παραδώσουν τις έδρες τους. «Οι διαφωνούντες έχουν τεράστια ευθύνη να καταλήξουν τι θέλουν να κάνουν και ο τρόπος που έχουν επιλέξει είναι πρόβλημα και προκαλεί φθορά» είπε χαρακτηριστικά ο Πάνος Ρήγας και ζήτησε από όσους αποχώρησαν να παραδώσουν τις έδρες τους.

Απέρριψε τις δηλώσεις περί βούρκου στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως δεν είναι δυνατόν να έχει συμβεί κάτι τέτοιο σε έναν μήνα. «Πότε πρόλαβε να γίνει βούρκος σε έναν μηνα, ήμασταν όλοι μαζί σε αυτό τον χώρο και αυτοί που λένε με υπερβολή τέτοιες εκφράσεις», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ρήγας.

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Πάνου Ρήγα στα Παραπολιτικά 90,1

Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, κος Πάνος Ρήγας , μίλησε στον Ρ/Σ «Παραπολιτικά» 90.1 FΜ, στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Μεταξύ άλλων, επεσήμανε:

Είναι προφανές ότι όλη αυτή η κατάσταση έτσι όπως έχει διαμορφωθεί δεν προσφέρουμε αυτό που θα έπρεπε να κάνει ένα κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την εναλλακτική πολιτική πρόταση απέναντι στις πολιτικές της ΝΔ. Άρα έχουν τεράστια ευθύνη να καταλήξουν τι ακριβώς πρέπει να κάνουν. Αυτό που προτείνω είναι να συζητήσουμε την όποια πολιτική διαφορά, αν υπάρχουν πολιτικές διαφορές, επί πολιτικών κειμένων, επί της διακήρυξης, επί του προγράμματος μέσα στα όργανα εν όψει του συνεδρίου και δεν περισσεύει κανένας στη μάχη την οποία έχουμε να δώσουμε το επόμενο διάστημα. Αυτό απαιτεί η κοινωνία. Αυτός ο τρόπος που έχουν επιλέξει και η φθορά είναι πρόβλημα.

Κληθείς να σχολιάσει την πεποίθηση των διαφωνούντων του ΣΥΡΙΖΑ ότι το πρόβλημα είναι ο κ. Κασσελάκη

Δεν καθορίζει ποτέ ένα πρόσωπο την στρατηγική και την πολιτική ενός κόμματος και είναι αδιανόητο να το πιστεύουν αυτό έμπειροι σύντροφοι μου. Αυτό που καθορίζεται είναι με συλλογική προσπάθεια, αυτό ισχύει στο χώρο το δικό μας τον προοδευτικό δημοκρατικό και τον αριστερό. Άρα είναι λάθος αυτή η εκκίνηση που κάνανε μετά την πρώτη μέρα της εκλογής του να είναι προσωποποιημένες οι επιθέσεις.

Αναφορικά με τη δήλωση του κ. Τσακαλώτου ότι θα μπορούσαν μαζί με τους βουλευτές της κας Αχτσιόγλου να φτιάξουν τη δική τους κοινοβουλευτική ομάδα

Να θυμίζω στον Ε.Τσακαλώτο ότι ο ίδιος και όλοι είχαν υπογράψει ότι παραδίδουν την έδρα στο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι του Κασσελάκη, να τους θυμίσω ότι ο Γ. Σακελλαρίδης και η Β. Κατριβάνου είχαν παραδώσει τις έδρες τους το 2015.

Ερωτηθείς αν έχει χαρακτηριστικά βούρκου ο ΣΥΡΙΖΑ

Προφανώς και όχι γιατί πότε πρόλαβε να γίνει βούρκος ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε ένα μήνα!