Σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες, στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην οδό Πειραιώς, η συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής, όπου επικυρώθηκε διά βοής η εκλογή της βουλευτή Δυτικού Τομέα, Μαρίας Συρεγγέλα στη θέση της γραμματέως της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης.

Ο κ. Μαρινάκης καθώς και τα στελέχη πρώτης γραμμής του επιτελείου της Πειραιώς μιλούν σήμερα στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ» για την εκλογή της Μαρίας Συρεγγέλα.
6034070-scaled

Παύλος Μαρινάκης, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, απερχόμενος γραμματέας ΝΔ

«Τα τελευταία δύο χρόνια ήταν για μένα ένα ξεχωριστό ταξίδι. Μια ευκαιρία ζωής που μου έδωσε ο πρόεδρός μας και πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλευρό του οποίου βρίσκομαι σήμερα στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, άλλη μια τεράστια τιμή. Τα τελευταία δύο χρόνια ήρθαμε σε επαφή με τα μέλη μας και με πολίτες σε όλη την Ελλάδα, αφουγκραζόμενοι τις ανησυχίες τους, τα προβλήματά τους. Κάναμε πράξη την ανανέωση στο κόμμα, φέρνοντας ακόμα περισσότερες νέες ιδέες και νέους ανθρώπους σε επίπεδο ψηφοδελτίων, γραμματειών, τομέων. Αφήσαμε ένα ισχυρό αποτύπωμα στην κοινωνία, αναδείξαμε το πλούσιο κυβερνητικό έργο και πιστεύω ότι όλα όσα κάναμε, όλα αυτά για τα οποία αγωνιστήκαμε, θα συνεχίσουν και με τη Μαρία Συρεγγέλα στο τιμόνι του κόμματος. Όσα κάναμε αυτά τα χρόνια ενίσχυσαν την αμφίδρομη σχέση εμπιστοσύνης και με τους πολίτες αλλά και με τους αγωνιστές της παράταξης, που πάντα στέκονται όρθιοι στα δύσκολα. Είμαι υπερήφανος για όλα αυτά που κάναμε χρόνια και νιώθω βαθιά συγκινημένος για τις αναμνήσεις και γεμάτος εμπειρίες».

smirlis

Γιάννης Σμυρλής, γενικός διευθυντής της ΝΔ

«Η εκλογή της Μαρίας Συρεγγέλα είναι μια σημαντική μέρα για την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας. Η πίστη και η αφοσίωση της Μαρίας στις αξίες και τις αρχές της μεγάλης κεντροδεξιάς οικογένειάς μας, η πολύχρονη εμπειρία της σε όλες τις θέσεις που υπηρέτησε, η τεχνογνωσία της σε θέματα όπως η οικογενειακή πολιτική, η ισότητα των φύλων και οι διεθνείς σχέσεις εγγυώνται ότι θα είναι μια δραστήρια και αποτελεσματική γενική γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας. Είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία του Παύλου Μαρινάκη και όλων των προκατόχων της και επιπλέον θα δημιουργήσει, ως η πρώτη γυναίκα σε αυτό τον κομβικό κομματικό ρόλο, το δικό της ξεχωριστό αποτύπωμα στην ιστορία της Νέας Δημοκρατίας. Όλες και όλοι ενωμένοι στεκόμαστε δίπλα της για να προχωρήσουμε ακόμη πιο μπροστά, προσφέροντας τις δυνάμεις μας στη Νέα Δημοκρατία».

Νίκος Ρωμανός, εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ

«Σε μια εποχή μεγάλων προκλήσεων, με την εμπιστοσύνη των πολιτών να έχει μόλις επιβεβαιωθεί εκ νέου στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ο
romanos1
ρόλος του κόμματος καθίσταται ακόμα πιο σημαντικός. Ενόψει των ευρωεκλογών και λίγο πριν από τη συμπλήρωση των 50 ετών από την ίδρυση της μεγάλης λαϊκής παράταξης της Νέας Δημοκρατίας, τις μεγάλες αυτές προκλήσεις καλείται να διαχειριστεί η πρώτη γυναίκα γραμματέας του κόμματός μας, η Μαρία Συρεγγέλα. Η Μαρία έχει ταυτίσει την πολιτική της πορεία με την εργατικότητα, την ιδεολογική μαχητικότητα, την παραταξιακή συνείδηση και τη σκληρή δουλειά στο πεδίο των γυναικείων θεμάτων και της ισότητας. Είμαι βέβαιος ότι η Μαρία Συρεγγέλα θα είναι μια εξαιρετική, δυναμική, ακούραστη γραμματέας και προσβλέπω στην άψογη συνεργασία μας».

Στέλιος Κονταδάκης, γραμματέας Οργανωτικού της ΝΔ

kontadakis
«Για πρώτη φορά, έπειτα από εισήγηση του πρωθυπουργού και προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη, γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματός μας αναδεικνύεται μια γυναίκα, η Μαρία Συρεγγέλα. Ένα στέλεχος με μακρά προσφορά στην παράταξη και την κοινωνία, πρωτοπόρος στις δράσεις για τη στήριξη της οικογένειας. Συνεπής στις αρχές μας για σεμνότητα και μετριοπάθεια, με ήθος και ευπρέπεια, με αξιοσύνη και εργατικότητα, αφιερώνει τώρα τις δυνάμεις της στον κοινό αγώνα για μια Νέα Δημοκρατία που αφουγκράζεται συνεχώς τον πολίτη και ανταποκρίνεται στις προκλήσεις των δύσκολων καιρών που διανύουμε. Όλοι μαζί στηρίζουμε την κυβέρνηση που αλλάζει την Ελλάδα και υπηρετεί την κοινωνική συνοχή. Όλοι μαζί διασφαλίζουμε νικηφόρους αγώνες για την παράταξη και νέα προοπτική για την πατρίδα μας».

Νίκος Παπουτσής, αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΝΔ

«Η Μαρία Συρεγγέλα έχει δώσει τα διαπιστευτήριά της σε κάθε ρόλο που κλήθηκε να αναλάβει, από τα χρόνια της ΟΝΝΕΔ έως και τις σημαντικές θέσεις ευθύνης που ανέλαβε στην κυβέρνηση και την εκλογή της στη Βουλή των Ελλήνων. Είμαι βέβαιος
papoutsis
ότι θα κάνει εξαιρετική δουλειά και ως γραμματέας, διαδεχόμενη έναν άξιο γραμματέα, με τον οποίο η Νέα Δημοκρατία πέτυχε σπουδαίες εκλογικές νίκες, όπως ο Παύλος Μαρινάκης. Το επόμενο διάστημα το κόμμα θα έχει πλούσιο έργο και έντονη δραστηριότητα καθώς και συνέδριο. Σε αυτό της το εγχείρημα θα έχει τόσο τη δική μου υποστήριξη προσωπικά όσο και όλων μας. Της εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία!».

Ορφέας Γεωργίου, πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ

318528739_181230367906411_3894106192426187791_n
«Είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι μετά την πολύ πετυχημένη θητεία του Παύλου Μαρινάκη στη θέση του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας ο πρόεδρός μας και πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προτείνει για αυτήν τη θέση τη Μαρία Συρεγγέλα. Η Μαρία προέρχεται από τα σπλάχνα της οργάνωσης της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και της ΟΝΝΕΔ και έχει περπατήσει όλα τα βήματα του πολιτικού μας οργανισμού με επιτυχία και εργατικότητα. Σε αυτή την προσπάθεια τόσο εγώ προσωπικά όσο και η ΟΝΝΕΔ θα είμαστε στο πλευρό της. Για τις νέες νικηφόρες μάχες που έρχονται!».

''Το 41% είναι ευθύνη για αποτέλεσμα''

Σε νέα εποχή εισήλθε η ΝΔ με την Πολιτική Επιτροπή να εκλέγει τη Μαρία Συρεγγέλα στη θέση της γραμματέως της ΝΔ.

Η κυρία Συρεγγέλα, η οποία προέρχεται από τα σπλάχνα της «γαλάζιας» παράταξης έχοντας θητεύσει σε θέσεις ευθύνης στην ΟΝΝΕΔ και στη συνέχεια ως στέλεχος της ΝΔ, αποτέλεσε την επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη για το κομβικό πόστο, διαδεχόμενη τον επιτυχημένο τέως γραμματέα Παύλο Μαρινάκη, ο οποίος θα αφοσιωθεί αποκλειστικά στα καθήκοντα του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του ενώπιον της ΠΕ αναφέρθηκε στη νίκη της ΝΔ με 41% στις εθνικές εκλογές, ξεκαθάρισε ωστόσο ότι «αυτό δεν είναι άλλοθι για λάθη αλλά ευθύνη για αποτέλεσμα». «Επόμενο ορόσημό μας είναι οι ευρωεκλογές», τόνισε και εξέφρασε την αποφασιστικότητα να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις, λέγοντας πως «θα αναλάβουμε το πολιτικό κόστος που πιθανόν να έχουν». Έκανε επίσης, ειδική μνεία στην εξωτερική πολιτική και τη νέα γεωπολιτική θέση της χώρας μας, ενώ παρουσίασε τις εθνικές θέσεις για όσα λαμβάνουν χώρα στη Μέση Ανατολή.

Ο Κ. Μητσοτάκης εξήρε το έργο του απερχόμενου γραμματέα και εμφανίστηκε βέβαιος για την επιτυχία της διαδόχου του, ενώ πέταξε το καρφί σχολιάζοντας τα τεκταινόμενα στον χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Στον ΣΥΡΙΖΑ τσακώνονται αν ο αρχηγός τους είναι Τραμπ ή Μπέπε Γκρίλο», είπε, ενώ στάθηκε και στην εσωκομματική αντιπαράθεση στην Κουμουνδούρου για το «μαξιλάρι» των 37 δισ. ευρώ, κάνοντας λόγο για... μαξιλαροπόλεμο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε και παρουσίασε τη Μαρία Συρεγγέλα και απευθύνθηκε σε εκείνη: «Αυτή η εξέλιξη δεν συνιστά ένα πολιτικό ορόσημο μόνο για σένα. Στεκόμαστε στο πλευρό σου για να γράψεις τις νέες γραμμές στο νέο κεφάλαιο του κόμματος. Έλα, Συρεγγέλα, λοιπόν, το σύνθημα, αλλά μην έρθεις με φόρα», αστειεύτηκε, ενθυμούμενος το «έλα με φόρα, πρόεδρε» της Πόπης Τσαπανίδου στον Αλέξη Τσίπρα.

Στην ομιλία του κατά την πανηγυρική συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας, στις δράσεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και εν γένει των καθημερινών προβλημάτων των πολιτών, ενώ έκανε έναν μίνι απολογισμό της τελευταίας περιόδου δίνοντας τα εύσημα στον Παύλο Μαρινάκη για τα πεπραγμένα της θητείας του και τη λειτουργία της ΝΔ: «Οι νέες προκλήσεις είναι πολλές, αλλά ευτυχώς είναι σημαντική η εμπειρία μας, αλλά τα τελευταία χρόνια, με επικεφαλής τον Παύλο Μαρινάκη και μια ομάδα συνεργατών του, οργώσαμε όλη την Ελλάδα... Η Πολιτική μας Επιτροπή ανανεώθηκε κατά 75% και ο μέσος όρος ηλικίας μειώθηκε κατά 10 έτη. Χρησιμοποιώ με έμφαση τη λέξη “μαζί”. Αν παραμείνουμε ενωμένοι, η Νέα Δημοκρατία δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν». Στη συνέχεια, ζήτησε ένα θερμό χειροκρότημα για τον Παύλο Μαρινάκη, «μια προσωπική μου επιλογή», όπως σημείωσε και ζήτησε από το Όργανο να εκλέξει την κυρία Συρεγγέλα στη θέση της γραμματέως της Πολιτικής Επιτροπής. «Προσωπικά είμαι χαρούμενος που τα ηνία της Νέας Δημοκρατίας στα 50 χρόνια της αναλαμβάνει μια γυναίκα για πρώτη φορά», είπε και συμπλήρωσε. «Στην αρχή της δεύτερης τετραετίας μας σας δηλώνω πιο αποφασισμένος από ποτέ να πετύχουμε τον στόχο να κάνουμε την Ελλάδα Ευρώπη» .

Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή στις 21/11