«Πρέπει να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα που δεν λύσατε ή έχετε δημιουργήσει» είπε στην ομιλία του στη Βουλή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, στο πλαίσιο της συζήτησης, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, του θέματος της υλοποίησης των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης σχετικά με την ανασυγκρότηση των περιοχών της Θεσσαλίας και του Έβρου και την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

«Η κατάσταση είναι τραγική», είπε ξεκινώντας την ομιλία του. Σχολιάζοντας την δήλωση του πρωθυπουργού ότι τα προβλήματα δεν έχουν ούτε κόμματα ούτε χρώματα, ανέφερε ότι «οι ευθύνες για τη μη λύση των προβλημάτων έχουν και κόμμα και χρώμα και ονοματεπώνυμο κύριε Μητσοτάκη, διότι δεν είστε φρέσκος πρωθυπουργός».

«Πρέπει πια να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα που δεν λύσατε ή έχετε δημιουργήσει», πρόσθεσε κατηγορώντας τον πρωθυπουργό πως ό,τι και να πουν από το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Μητσοτάκης απαντάει αλαζονικά πως δεν έχουν θέσεις. «Ξέρουμε ότι έχετε μιντιακούς μηχανισμούς να αποκρύπτετε προτάσεις», συνέχισε, σημειώνοντας ότι στη Βουλή είναι όλοι ισότιμοι.

«Η κυβέρνηση στο θέμα της κλιματικής κρίσης επέλεξε την απαξίωση. Αυτά τα θέματα επιβάλλουν συνεννόηση και εθνικές λύσεις. Δεν κάνετε μεταρρυθμίσεις, αρκείστε σε διαρρυθμίσεις και αλλαγές βιτρίνας», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε επίσης ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που δεν έχει επικαιροποιήσει τους αντιπλημμυρικούς χάρτες επικινδυνότητας και διερωτήθηκε γιατί να ανεχθεί την κυβέρνηση ο ελληνικός λαός.

Έκανε επίσης γνωστό ότι προετοιμάζεται ένα συνέδριο για την ανασυγκρότηση του Έβρου και του δάσους της Δαδιάς, ενώ χαρακτήρισε παράδοξο το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι τα περισσότερα εναέρια μέσα, με τις λιγότερες εστίες πυρκαγιάς αλλά τελικά είχε τις περισσότερες καμμένες εκτάσεις. «Είναι προφανές ότι κάτι δεν κάνετε καλά», είπε χαρακτηριστικά.