Ο βουλευτής Ροδόπης Οζγκιούρ Φερχάτ λίγη ώρα μετά την ανεξαρτητοποίησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ μαζί με άλλους οκτώ βουλευτές, μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν στην έξοδο.

Μεταξύ άλλων ο Οζγκιούρ Φερχάτ, αναφορικά με την αποχώρησή του, σημείωσε πως από τον ΣΥΡΙΖΑ, από τη στιγμή εκλογής του Στέφανου Κασσελάκη, εξέλειψε η «χάραξη πολιτικών που να ανταποκρίνονται στην καθημερινότητα και στις απαιτήσεις της κοινωνίας».

Το κόμμα, πρόσθεσε, «είχε αρχίσει να φυλλορροεί και δεν μπορούσε να βρεθεί μία συμβιβαστική λύση έτσι ώστε να κάτσουμε να δούμε τα πραγματικά πολιτικά ζητούμενα, τα οποία ζητάει ο κόσμος».

Επεσήμανε πως αρχικά θα γίνει η συγκρότηση της Κ.Ο., και ύστερα μπορεί να ακολουθήσει η σύσταση ενός νέου πολιτικού κόμματος «που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας».


«Για αρχή σχηματίζεται μια Κοινοβουλευτική Ομάδα και η συνέχεια θα είναι ως πολιτικός φορέας και πολύ πιθανό να δημιουργηθεί ένα κόμμα, το οποίο θα ανταποκρίνεται στο ευρύ κάλεσμα της κοινωνίας» είπε, αλλά δεν θέλησε να θέσει κάποιον χρονικό ορίζοντα, ούτε να μιλήσει για το ποιος θα είναι ο επικεφαλής της νέας Κ.Ο. «Θα γίνουν οι απαραίτητες ανακοινώσεις σύντομα» είπε.

«Παρ’ όλο που θα θέλαμε όλοι μας από τη στιγμή που παραμέρισε ο Αλέξης Τσίπρας για να έρθει κάτι καλύτερο στο κόμμα (...) οι συνθήκες δεν επέτρεψαν κάτι τέτοιο και ο ΣΥΡΙΖΑ άρχισε να βυθίζεται στην εσωστρέφεια» σημείωσε ο κ. Οζγκιούρ.

Ερωτώμενος εάν ο λόγος αποχώρησης είναι ο Στέφανος Κασσελάκης, υπογράμμισε πως η απόφασή τους «δεν αφορά ονόματα», αλλά «τη χάραξη πολιτικής εντός του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ».