Συνεδριάζει σήμερα, Παρασκευή, το ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Συγκεκριμένα, στις 10:15, ο πρωθυπουργός θα προεδρεύσει στην τακτική συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, στο Μέγαρο Μαξίμου.


Η ατζέντα του ΚΥΣΕΑ

Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθούν οι εξελίξεις στο Μεσανατολικό, το μεταναστευτικό, τα ελληνοτουρκικά ενόψει του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας στις 7 Δεκεμβρίου και για το πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ της Πολιτικής Προστασίας.

Ποιοι θα συμμετάσχουν στο ΚΥΣΕΑ

Η σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, εκτός απροόπτου θα είναι και η τελευταία για Αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων. Ο Κωνσταντίνος Φλώρος αναμένεται να αποχωρήσει στις αρχές Ιανουαρίου, έχοντας συμπληρώσει τέσσερα χρόνια στη θέση του.

Σημειώνεται ότι από τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ θα απουσιάζει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, ο οποίος θα μεταβεί στο πεδίο βολών – ασκήσεων Πετροχωρίου Ξάνθης προκειμένου να παρακολουθήσει τη τελική φάση άσκηση της Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ -23».

Αμέσως μετά την συνεδρίαση ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναχωρήσει για το Λονδίνο.

Νωρίτερα, στις 9:30, o Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Δημοκρατίας της Ινδονησίας Μα’ρούφ Αμίν, στο Μέγαρο Μαξίμου.