Μετά την επεισοδιακή Πολιτική Γραμματεία της 23ης Νοεμβρίου, η οποία σημαδεύτηκε από την αποχώρηση των 11, το κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ συνεδριάζει αύριο, Τετάρτη 28/11, στις 3:30 το μεσημέρι, στην Αγίου Κωνσταντίνου.

Υπενθυμίζεται ότι στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ στις 23 Νοεμβρίου ήταν και ο Στέφανος Κασσελάκης, για τον οποίο το κομματικό όργανο ανακοίνωσε: «Η άρνηση των στελεχών να αποδεχθούν τον Στέφανο Κασσελάκη ως την επιλογή δεκάδων χιλιάδων μελών του κόμματος είναι ξεκάθαρα αντιδημοκρατική».

*Διαβάστε εδώ: Snik για συνάντηση με Κασσελάκη: Είδα έναν εκεί που περπάταγε, τον... Καψελάκη, δεν ήξερα ποιος είναι

Μάλιστα, η Πολιτική Γραμματεία ανέφερε στην ανακοίνωσή της ότι «η σημερινή (σ.σ. 23.11.2023) διάσπαση, δυστυχώς δεν αποτελεί έκπληξη. Είχε προαναγγελθεί εδώ και καιρό».

Η συνεδρίαση εκείνη έγινε στη σκιά της ανεξαρτητοποίσης των 9 βουλευτών, καθώς και της αποχώρησης στελεχών της Κεντρικής Επιτροπής.

Από την Πολιτική Γραμματεία έχουν αποχωρήσει 9 μέλη της «Ομπρέλας» και 8 μέλη της ομάδας «6+6» από τα 41 μέλη που αριθμεί συνολικά.


Ποιοι αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ

Έφη Αχτσιόγλου (Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών)

Δημήτρης Τζανακόπουλος (Α΄ Αθηνών)

Αλέξης Χαρίτσης (Mεσσηνίας)

Νάσος Ηλιόπουλος (Α΄ Αθηνών)

Σία Αναγνωστοπούλου (Αχαΐας)

Μερόπη Τζούφη (Ιωαννίνων)

Θεανώ Φωτίου (Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών)

Ευκλείδης Τσακαλώτος (Β1 Βορείου Τομέας Αθηνών)

Πέτη Πέρκα (Φλώρινας)

Χουσεΐν Ζεϊμπέκ (Ξάνθης) και

Φερχάτ Οζγκιούρ (Ροδόπης).

Η αυριανή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, στις 3:30 το μεσημέρι, θα εξετάσει τη στρατηγική του κόμματος εν όψει της μάχης στη Βουλή για τον νέο κρατικό προϋπολογισμό.

Απόψε, πάντως, οι 11 αποχωρήσαντες βουλευτές έχουν τη δική τους συνεδρίαση, όπου αναμένεται να καθορίσουν τα επόμενα βήματα για τη συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας.