Το διπλωματικό «φάουλ» του… πρωθυπουργού του επιχείρησε να «μαζέψει» ο Ντέιβιντ Κάμερον, αφού ζήτησε να συναντήσει τον Γιώργο Γεραπετρίτη στο περιθώριο της Συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες.

Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας συναντήθηκε με τον Βρετανό ομόλογό του, Ντέιβιντ Κάμερον, στον απόηχο της απόφασης του Ρίσι Σούνακ να ακυρώσει την προγραμματισμένη του συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος του υπουργού Εξωτερικών της Βρετανίας. Ο κ. Γεραπετρίτης επεσήμανε στον κ. Κάμερον τη διαφωνία αρχής που υφίσταται ως προς το ζήτημα της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα.

Διαβάστε ακόμα: "Πέφτει" το Twitter μετά την ακύρωση της συνάντησης Μητσοτάκη - Σούνακ: Καταλογίζουν "αντίδραση 8χρονου" στον πρωθυπουργό της Βρετανίας

Ωστόσο, οι δύο Υπουργοί συμφώνησαν ότι υφίσταται ανάγκη συνεργασίας για τη διαφύλαξη των διμερών σχέσεων Ελλάδας - Ηνωμένου Βασιλείου και την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων.