«Ασεβής η κίνηση του Βρετανού πρωθυπουργού απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, οι σχέσεις των δύο χωρών έχουν αντέξει στον χρόνο», δήλωσε στα «Παραπολιτικά» 90,1 και την εκπομπή «Εκείνη κι εγώ», με τη Στέλλα Γκαντώνα και τον Θανάση Φουσκίδη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Όπως δήλωσε ο κ. Μαρινάκης, οι διμερείς διαπραγματεύσεις με το Βρετανικό Μουσείο είναι προχωρημένες.

Ο κ. Μαρινάκης τόνισε ακόμα πως η κυβέρνηση πιστεύει στον διάλογο με την Τουρκία, ενώ για τις δηλώσεις Σαμαρά απάντησε πως ο πρώην πρωθυπουργός εξέφρασε γνωστές απόψεις.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε επίσης πως η ΝΔ είναι πιο ισχυρή, πιο μεγάλη και πιο ενωμένη από ποτέ και θα συνεχίσει να ισχυροποιεί την Ελλάδα.

Για το νομοσχέδιο αναφορικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ο κ. Μαρινάκης ανέφερε πως ισχύει στο ακέραιο ότι θα έρθει στη δεύτερη τετραετία. «Για εμάς το ζήτημα αυτό είναι πολύ σημαντικό, γι' αυτό και ο πρωθυπουργός θα υλοποιήσει ακόμα μια δέσμευσή του στον χρόνο που θα ανακοινωθεί». 

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Παύλου Μαρινάκη στα «Παραπολιτικά» 90,1


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μίλησε στον Ρ/Σ «Παραπολιτικά» 90,1 FΜ, στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ», με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Αναφορικά με το περιστατικό στη Μεγ. Βρετανία και αν πιστεύει ότι θα επηρεάσει τις ελληνοβρετανικές σχέσεις

Οι σχέσεις των δύο χωρών έχουν αντέξει πολύ στον χρόνο, είναι αμοιβαία διατυπωμένες και πολύ ισχυρές. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ήταν μια κίνηση ασεβής, όπως εκφράστηκε απολύτως από τη δήλωση του πρωθυπουργού, και μάλιστα νομίζω ότι αυτό ήταν κοινός τόπος στη συντριπτική πλειοψηφία πέραν των Ελλήνων πολιτών και της διεθνούς κοινότητας αλλά και των Βρετανών.

Κληθείς να σχολιάσει την παρέμβαση του κ. Σαμαρά για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Ο πρώην πρωθυπουργός εξέφρασε απόψεις του γνωστές. Από εκεί και πέρα, εμείς ως κυβέρνηση συνολικά προσπαθούμε να υλοποιήσουμε όσο πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά μπορούμε το πρόγραμμά μας και ταυτόχρονα σε θέματα εξωτερικής πολιτικής να ισχυροποιήσουμε περαιτέρω τη χώρα μας, η οποία νομίζω ότι αποτυπώνεται πως είναι μια πολύ πιο ισχυρή χώρα σε όλα τα επίπεδα τα τελευταία χρόνια. Πιστεύουμε στον διάλογο με την Τουρκία. Ο διάλογος θεωρούμε ότι είναι μια φάση στην οποία έχουμε εισέλθει που είναι προς όφελος και των δύο χωρών. Προφανώς η χώρα μας δεν διαπραγματεύεται ούτε κυριαρχικά δικαιώματα είτε ζητήματα που δεν τίθενται διαχρονικά υπό διαπραγμάτευση. Από εκεί και πέρα, προφανώς το Κυπριακό είναι ένα μείζον θέμα για την Ελλάδα. Η θέση μας ταυτίζεται με τη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας και ποτέ δεν έχουμε βάλει πίσω το θέμα αυτό, πάντοτε είναι ψηλά σε σημασία και από κάθε άποψη για την Ελλάδα.

Ο διάλογος είναι μια άσκηση με δύο μέρη, η στάση και των δύο μερών συνεχώς κρίνεται και αξιολογείται. Εμείς πιστεύουμε και θέλουμε να τον θωρακίσουμε, αλλά όλα θα κριθούν στην πορεία.

Τα δεδομένα λένε ότι η ΝΔ είναι πιο ισχυρή, πιο μεγάλη από ποτέ και έχει καταφέρει σε μια δύσκολη περίοδο αλλεπάλληλων κρίσεων, μετά από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης, να πάρει μια ακόμα μεγαλύτερη εμπιστοσύνη από τους πολίτες, χωρίς αυτή να είναι «λευκή επιταγή».

Αναφορικά με το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Ισχύει στο ακέραιο αυτό που έχει πει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, ότι το νομοσχέδιο αυτό θα έρθει στη δεύτερη τετραετία, δηλαδή στην τετραετία την οποία διανύουμε. Για εμάς το ζήτημα αυτό είναι πολύ σημαντικό, γι' αυτό και ο πρωθυπουργός θα υλοποιήσει ακόμα μια δέσμευσή του στον χρόνο που θα ανακοινωθεί.

Ερωτηθείς ποιες θα είναι οι αλλαγές στο φορολογικό νομοσχέδιο και αν θα είναι εθελοντική η υπαγωγή στο τεκμαρτό εισόδημα

Αποδεικνύονται δύο πολύ σημαντικά πράγματα, τα οποία τα λέγαμε και τα εννοούμε· το πρώτο είναι ότι πιστεύουμε στη διαβούλευση. Πιστεύουμε στον διάλογο με την κοινωνία, με τους πολίτες, με τους φορείς και στην πολύ σημαντική εισφορά προτάσεων, χωρίς να παρεκκλίνουμε από τη φιλοσοφία του νομοσχεδίου. Το δεύτερο είναι ότι γίνονται κάποιες τροποποιήσεις στην τελική του μορφή, η μείωση για όλους 50% του τέλους επιτηδεύματος και το γεγονός ότι μπορεί κάποιος να εξαιρεθεί από το τεκμήριο, υπό τον όρο να δεχτεί φορολογικό έλεγχο. Και με τις ήδη πολύ σημαντικές εξαιρέσεις των νέων επαγγελματιών, όσων δουλεύουν μέχρι δύο εργοδότες με μπλοκάκι, αποδεικνύεται στην πράξη ότι δεν είναι ένα οριζόντιο μέτρο, αλλά είναι ένα δίκαιο μέτρο, που δεν τσουβαλιάζει συνολικά τους ελεύθερους επαγγελματίες. Είναι μια παρέμβαση με πολλές άλλες επιμέρους παρεμβάσεις που έχει το νομοσχέδιο, δεν είναι μόνο το σύστημα φορολόγησης, που νομίζω ότι είναι δίκαιο και θα προχωρήσει και θα ψηφιστεί και βέβαια θα οδηγήσει σε μια πιο δίκαιη φορολόγηση.