Συνεχίζει να προκαλεί με τις δηλώσεις του ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ρίσι Σούνακ, ο οποίος εξακολουθεί να ισχυρίζεται ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν τήρησε τις δεσμεύσεις».

«Αθετήθηκαν συγκεκριμένες διαβεβαιώσεις. Όταν οι άνθρωποι δίνουν δεσμεύσεις, πρέπει να τις κρατούν», υποστήριξε ο Ρίσι Σούνακ, μιλώντας στο βρετανικό κοινοβούλιο και επιμένοντας στο αφήγημα της Ντάουνινγκ Στριτ ότι η ελληνική πλευρά είχε συμφωνήσει να μην τεθεί θέμα επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα.

*Διαβάστε εδώ: Το καυστικό σκίτσο της "Daily Telegraph" για την κλοπή των Γλυπτών του Παρθενώνα (Εικόνα)


Το 66% των Βρετανών διαφωνεί με την απόφαση του Ρίσι Σούνακ να αναβάλει τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Υπενθυμίζεται ότι δημοσκόπηση που διενεργείται στο yougov.co.uk επιδεικνύει ότι το 66% των Βρετανών διαφωνεί πλήρως με την απόφαση του Ρίσι Σούνακ να αναβάλει τη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η ερώτηση της δημοσκόπησης διατυπώνεται ως εξής στους Βρετανούς πολίτες: «Ο Ρίσι Σουνάκ ακύρωσε συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σήμερα στο Λονδίνο, επειδή ο τελευταίος επανέλαβε –σε συνέντευξη– την επιθυμία της χώρας του να επιστραφούν τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα. Πιστεύετε ότι η Ντάουνινγκ Στριτ έλαβε τη σωστή ή τη λανθασμένη απόφαση να ακυρώσει αυτήν τη συνάντηση;».

Στην ερώτηση, το 11% απάντησε ότι η απόφαση ήταν σωστή, το 22% ότι δεν γνωρίζει, ενώ το 66% θεωρεί ότι η απόφαση ήταν λανθασμένη.