Για «καταστροφική οικονομική πολιτική της κυβέρνησης» που «εντείνει τις ανισότητες και τα κοινωνικά αδιέξοδα» κάνουν λόγο πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καταγγέλλοντας πως «με έναν καταιγισμό νομοσχεδίων που έρχονται με διαδικασίες εξπρές και χωρίς ουσιαστική διαβούλευση η κυβέρνηση ομολογεί την απουσία πολιτικής βούλησης για τη πάταξη της φοροδιαφυγής και επιβεβαιώνει την προεκλογική εξαπάτηση των πολιτών».

«Είναι προφανές ότι ο πραγματικός στόχος της κυβέρνησης είναι να εξαφανίσει τους μικρομεσαίες επιχειρήσεις σύμφωνα με τις επιταγές της έκθεση Πισσαρίδη. Επαγγελματικοί σύλλογοι, επιμελητήρια- η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας- είναι ανάστατοι, αλλά η κυβέρνηση απειλεί και εκβιάζει ενεργοποιώντας τον κοινωνικό αυτοματισμό», σημειώνουν πηγές της Κουμουνδούρου.

«Χαρακτηριστική η αναφορά της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, η οποία εκπροσωπείται από τον Ιωάννη Μασούτη. Οι διατάξεις του νομοσχεδίου και ειδικότερα εκείνες που καθορίζουν ελάχιστο τεκμαιρόμενο κέρδος από την άσκηση ατομικής επιχειρηματικής δραστηριότητας, αποτελεί παραδοχή αποτυχίας ελέγχου του φορολογικού μηχανισμού, ο οποίος πρέπει να ενισχυθεί. Η βάση της οριζόντιας τεκμαρτής φορολόγησης, ίδια για όλους, χωρίς να εξετάζει την πραγματική φοροδοτική ικανότητά τους, δημιουργεί σοβαρά ζητήματα», προσθέτουν.

Διαβάστε ακόμα: Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για Γλυπτά του Παρθενώνα: Δεν μπορείς να δανείσεις κάτι στον ιδιοκτήτη του

«Την ίδια ώρα το ιδιωτικό χρέος και τα κόκκινα δάνεια αποτελούν θηλιά στο λαιμό για χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις και η ΝΔ εμμένει στην ανάλγητη πολιτική της που αφήνει απροστάτευτη την πρώτη κατοικία, με το ρεκόρ δεκαετίας στους πλειστηριασμούς να οδηγεί στα πρόθυρα μεγάλης κοινωνικής κρίσης», αναφέρουν οι ίδιες πηγές παραπέμποντας στην «εικόνα έξωσης του 82χρονου με αναπηρία στη Χαλκιδική» όπως και στις «τραγικές εικόνες στο "Έλενα" με γιατρούς, λεχώνες και μωρά να παραμένουν χωρίς θέρμανση εδώ και δύο βδομάδες».

«Απέναντι σε αυτή την κυβέρνηση που διαλύει καθημερινά τον παραγωγικό και κοινωνικό ιστό της χώρας, ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ επιλέγει το δρόμο της σκληρής αλλά δομικής και υπεύθυνης αντιπολίτευσης. Προχωρούμε άμεσα στην επανακατάθεση της πρότασης νόμου για την πλήρη προστασία της πρώτης κατοικίας και συνεχίζουμε με πολιτικές και κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες και τεκμηριωμένες προστάσεις που απαντούν στα προβλήματα των πολιτών», αναφέρουν οι εν λόγω πηγές.