Ο Ρίσι Σούνακ σε ομιλία στην Βρετανική Βουλή, φάνηκε αμετακίνητος στην ορθότητα της απόφασής του να ματαιώσει την συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη λόγω όσων είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός στην συνέντευξη στο BBC για τα Γλυπτά του Παρθενώνα.



Γλυπτά του Παρθενώνα - Σούνακ: "Αθετήθηκαν συγκεκριμένες διαβεβαιώσεις"


Ο Σούνακ άφησε αιχμές για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ισχυριζόμενος ότι ήταν «ξεκάθαρο ότι σκοπός της συνάντησης δεν θα ήταν τα σημαντικά θέματα, αλλά να αναθερμανθούν ζητήματα του παρελθόντος» και πως «Αθετήθηκαν συγκεκριμένες διαβεβαιώσεις».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Live News και της δημοσιογράφου, Χριστίνας Κοραή, οι κυβερνητικές πηγές διαψεύδουν πως υπήρξε συμφωνία να μην συζητηθούν τα Γλυπτά.

Όπως είπε η δημοσιογράφος, υπήρξε συμφωνία για μία διευρυμένη συνάντηση στις 12:45 ώρα Λονδίνου, καθώς δεν θα ήταν μία τετ α τετ συνάντηση, και χωρίς δηλώσεις. Επιπλέον, ζητήθηκε από βρετανικής πλευράς το ζήτημα των Γλυπτών του Παρθενώνα να μην μπει ψηλά το θέμα.

Επίσης, εις γνώση της Downing Street ήταν και η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

H χωρίς φωτογράφους συνάντηση ανάμεσα σε Γεραπετρίτη και Κάμερον στο ΝΑΤΟ


Ο Έλληνας ΥΠ.ΕΞ, Γιώργος Γεραπετρίτης, συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Ντέιβιντ Κάμερον, κατόπιν αιτήματος του τελευταίου, στο περιθώριο της Συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Χριστίνας Κοραή, ο Κάμερον μπορεί να ζήτησε τη συνάντηση αλλά τόνισε πως δεν θέλει να υπάρξει κάποια φωτογραφία από τη συνάντηση.

Η συνάντηση Γεραπετρίτη – Κάμερον πραγματοποιήθηκε μία ημέρα μετά το διπλωματικό φάουλ του Ρίσι Σούνακ, να ακυρώσει την τελευταία στιγμή το ραντεβού του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.