Επίσκεψη και περιοδεία στο νοσοκομείο του Ηρακλείου Κρήτης «Βενιζέλειο» πραγματοποίησε, από τη δική του πλευρά, την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, δεύτερη ημέρα της πανελλαδικής απεργίας που κήρυξε η διοίκηση της Ομοσπονδίας των γιατρών του ΕΣΥ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος δήλωσε, μεταξύ άλλων:

«Η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε, όπως έπρεπε, το Ταμείο Ανάκαμψης. Γι’ αυτό, λοιπόν, έχουμε χρέος να στηρίξουμε τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, να ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά. Να υπάρξει αύξηση των μισθών και κίνητρα σε ειδικότητες που λείπουν από τα νοσοκομεία μας και ως αποτέλεσμα έχουν χιλιάδες χειρουργεία να παίρνουν συνεχώς αναβολές.

Προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ είναι να αναγεννηθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Εμείς το φτιάξαμε κι έχουμε χρέος να προσφέρουμε τις υπηρεσίες εκείνες που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία, η οποία, δυστυχώς, συνεχώς γερνάει.

Έχουμε το υψηλότερο κόστος ιδιωτικών δαπανών υγείας, μετά τη Βουλγαρία, σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτά είναι τα πραγματικά δεδομένα που έχουμε χρέος να αντιμετωπίσουμε».