«Τη Δευτέρα στη συνέντευξη Τύπου θα ανακοινωθεί το όνομα της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας των "11" που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τη Χριστίνα Κοραή και τον Δημήτρη Τάκη ο Νίκος Μπίστης, μέλος των 6+6 και πρώην μέλος
Πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είπε ο κ. Μπίστης, η πολιτική θέλει σχέδιο και υπομονή και τόνισε πως είναι εφικτός ο στόχος να εκλέξουν ευρωβουλευτή στις ευρωεκλογές. «Θέλει ένα ποσοστό 4,7%, η φιλοδοξία μας είναι για πολύ παραπάνω», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπίστης. 

Στο ερώτημα αν τους υποστηρίζουν τα ΜΜΕ ο κ. Μπίστης απάντησε: «'Εμείς δεν έχουμε μία, το κάνουμε με το κέφι μας»'.

Ο κ. Μπίστης ανέφερε πως στην παρούσα φάση δεν υπάρχει θέμα συνεργασιών.

Απαντώντας στις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Καραμέρου στα Παραπολιτικά 90,1 περί στρατηγικού λάθους και «λύκου και αρνιού» όσον αφορά την αποχώρηση των «11» ο κ. Μπίστης ανέφερε: «Μόνο όσοι έχουν καταλάβει τη συμμετοχή τους στην Αριστερά με όρους προβάτου μπαίνουν σε αυτήν τη συζήτηση». 

Νωρίτερα ο Γιώργος Καραμέρος είχε πει στα Παραπολιτικά 90,1: «Ο λύκος υποθάλπει το αρνί που έφυγε από το μαντρί. Είναι κάτι που μου κάνει εντύπωση και δεν μπορώ να μην το παρατηρήσω. Αναφέρομαι στις θετικές δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών και ΜΜΕ προσκείμενων στην κυβέρνηση υπέρ των 11».

Ολόκληρη η συνέντευξη του Νίκου Μπίστη στα Παραπολιτικά 90,1

Το μέλος των «6+6» και πρώην μέλος Πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, κος Νίκος Μπίστης, μίλησε στον Ρ/Σ «Παραπολιτικά» 90.1 FΜ, στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους  Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Μεταξύ άλλων τόνισε:

«Νομίζω τη Δευτέρα στη συνέντευξη Τύπου θα ανακοινωθεί το όνομα της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας των 11.

Κληθείς να σχολιάσει τη φράση του κ.Καραμέρου ότι ο «λύκος» υποθάλπει με στοργή το αρνί προκειμένου να πληγεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Μόνο όποιος έχει καταλάβει τη συμμετοχή του στην Αριστερά με όρους προβάτων μπορεί να μπαίνει σε τέτοιου είδους συγκρίσεις. Εμείς δεν έχουμε  μια, προσπαθούμε να βολέψουμε τα πράγματα γιατί και οικονομικά χωρίς χρηματοδότηση είναι δύσκολα τα πράγματα, το αναπληρώνουμε με το κέφι και με το υστέρημά μας. Δηλαδή η πολιτική είναι που μετράει από εκεί και πέρα το ποιος θα κάνει κανονική αντιπολίτευση στον Μητσοτάκη θα το δείξει ο κόσμος. Πάντως πραγματική αντιπολίτευση δεν είναι «εγώ καθαρίζω και εγώ μπορώ, εγώ απέναντι στον άλλο Φαρ Ουέστ».  Δεν είναι έτσι, η πολιτική θέλει σχέδιο και υπομονή».

Ερωτηθείς αν εκτιμά ότι θα εκλεγεί ευρωβουλευτής από το νέο κόμμα στις επερχόμενες  ευρωεκλογές ο κ. Μπίστης απάντησε: «Θεωρώ ότι είναι εφικτό».