Για την ακύρωση της συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον ομόλογό του της Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ, μίλησε στο Mega ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης


Καιρίδης για Σούνακ: "Οδεύει στις εκλογές του 2024 προς συντριβή, αν επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις


«Η Μεγάλη Βρετανία είναι μία πολύ μεγάλη χώρα, ένας πολύ καλός φίλος και στενός σύμμαχος της Ελλάδας. Το πολιτικό μου σχόλιο είναι ότι η Μεγάλη Βρετανία από το brexit και μετά βρίσκεται σε μία διαρκή κατάσταση νευρικής κρίσης. Αλλάζει τους πρωθυπουργούς πολύ γρήγορα και σήμερα το Συντηρητικό κόμμα, που είναι το μεγάλο κόμμα εξουσίας υπολείπεται κατά 20 ποσοστιαίες μονάδες από την αντιπολίτευση των ‘Εργατικών’, κι οδεύει στις εκλογές του 2024 προς συντριβή, αν επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις».

Στην συνέχεια σχολίασε ο κ. Καιρίδης: «Υπάρχει μία ευρύτερη κρίση ηγεσίας στην Δύση, η Μ. Βρετανία είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα».

Αναφερόμενος στο brexit ο Δημήτρης Καιρίδης είπε: «Το brexit δεν λειτούργησε. Ακόμα και στο Μεταναστευτικό – που θα ήταν ένα βασικό θέμα που θα συζητούσαν οι δύο πρωθυπουργοί – σήμερα εκτός Ευρώπης έχει τριπλασιαστεί η μετανάστευση προς τον Μ. Βρετανία».