Με την επανεμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στις διαδικασίες της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιήθηκε χθες η πρώτη συνάντηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποχώρηση των «11» βουλευτών από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Τα μηνύματα του Αλέξη Τσίπρα προς κάθε κατεύθυνση

Ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε μπαίνοντας στην αίθουσα της Βουλής, θέλησε προφανώς με την κίνηση αυτή να δείξει οτι δεν έχει δεύτερες σκέψεις σε ό,τι αφορά την εσωκομματική αντιπαράθεση που προέκυψε και η οποία οδήγησε στη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και ότι συντάσσεται με την εκλεγμένη ηγεσία του κόμματός του.

Παράλληλα, ο πρώην αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλησε να στείλει μήνυμα προς τη βάση του ΣΥΡΙΖΑ, τους ψηφοφόρους αλλά και τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι ήταν και παραμένει ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια στιγμή έστειλε μήνυμα προς την ομάδα των «11» ότι ο ίδιος έχει κάνει τις επιλογές του, οι οποίες δεν συνάδουν με τις κινήσεις όσων αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Άρα, από εδώ και εμπρός δεν θα πρέπει να τον επικαλούνται, καθώς αυτός βρίσκεται στον χώρο που ανέδειξε ως κόμμα εξουσίας και σήμερα ως αξιωματική αντιπολίτευση.

Διαβάστε ακόμα: Αλέξης Τσίπρας: Με ποιους αποχωρήσαντες δεν συναντήθηκε και γιατί - Η σχέση του µε την ομάδα Αχτσιόγλου


Κασσελάκης: Η ηθική μας κοινοβουλευτική παρουσία είναι και θα είναι 47 βουλευτές, αυτό επέλεξε ο ελληνικός λαός

Ο Στέφανος Κσσελάκης ξεκινώντας την ομιλία του αναφέρθηκε στη διαδοχική μείωση του ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια, ενώ μιλώντας για τις αποχωρήσεις των 11 βουλευτών είπε: «Μην ανησυχείτε που είμαστε πλέον 36 βουλευτές. Η ηθική μας κοινοβουλευτική παρουσία είναι και θα είναι 47 βουλευτές – διότι αυτό επέλεξε ο ελληνικός λαός. Το ότι μερικοί δεν σεβάστηκαν τον Κώδικα Δεοντολογίας που συνυπέγραψαν για να παραδώσουν τις έδρες τους… Το ότι για μήνες δεν βγήκαν ΜΙΑ φορά στα κανάλια να κατηγορήσουν τις ύβρεις του συστήματος εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τώρα έχουν πιάσει στασίδι στα κάναλια εναντίον των ίδιων των ψηφοφόρων που τους ανέδειξαν σε βουλευτές... Το ότι βάζουν τη φιλοδοξία πάνω από την κοινωνία… Αυτά τα γνωρίζει καλά ο ελληνικός λαός και ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ – και δεν πρόκειται να τους το συγχωρήσει. Μην ανησυχείτε... η αλήθεια είναι με το μέρος μας. Απλώς, καμιά φορά, η δικαίωση έχει τους δικούς της χρόνους». Στη συνέχεια, μίλησε για «την πανίσχυρη προπαγάνδα της Νέας Δημοκρατίας που κατάφερε να κολλήσει στον ΣΥΡΙΖΑ πολλές ρετσινιές και προκαταλήψεις όλα αυτά τα χρόνια».

Αναφερόμενος στην προσβλητική συμπεριφορά του Βρετανού πρωθυπουργού προς τον κ. Μητσοτάκη και τη χώρα μας, τόνισε ότι από την πρώτη στιγμή αποδοκίμασε τη στάση του κ. Σούνακ, επισημαίνοντας όμως ότι το ζήτημα δεν προσφέρεται για αντιπερισπασμό και για παιχνίδια αλλαγής ατζέντας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε ακόμα στα «κόκκινα δάνεια» και στο φορολογικό νομοσχέδιο, επισημαίνοντας ότι το νέο νομοθέτημα φέρνει «μεγάλο χτύπημα σε αδύναμους και ευάλωτους, που συγχρόνως αφήνει εκτός φορολόγησης τα υπερκέρδη, όπως έκανε η Ν.Δ. με τα μερίσματα και τη μεγάλη ακίνητη περιουσία».

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «σε σημερινή έρευνα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, το 71% θεωρεί ότι η Φορολογική Μεταρρύθμιση Χατζηδάκη δεν θα καταφέρει να περιορίσει τη φοροδιαφυγή. Ενώ το 84% θεωρεί ότι τα μεγάλα εισοδήματα θα μείνουν στο απυρόβλητο. Μόλις το 15% εγκρίνει το οριζόντιο μέτρο της κυβέρνησης. Θα δούμε πρωτοβουλία για την κλιματική κρίση, όπου θα μεταφερθεί το Αστεροσκοπείο υπό την Πολιτική Προστασία. Πρόκειται για την εκδίκηση Μητσοτάκη στους επιστήμονες, όπως και με τις ανεξάρτητες Αρχές, επειδή τον πειράζει η επιστήμη και η αλήθεια όταν αναδεικνύουν τις ευθύνες και την ανεπάρκεια της κυβέρνησής του. Και φυσικά έχουμε τον Προϋπολογισμό».

«Δείξε μου τον Προϋπολογισμό σου, να σου πω ποιος είσαι», είπε. «Οι προτεραιότητες της κυβέρνησης της Ν.Δ. είναι ξεκάθαρες από τον Προϋπολογισμό που κατέθεσε. Ταμείο Ανάκαμψης για τους λίγους και ισχυρούς. Φοροεπιδρομή και τεράστιος ΦΠΑ για τους πολλούς και αδύναμους. Σε ό,τι αφορά τα εθνικά θέματα, ζήτησε ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών με αφορμή την επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα», ανέφερε.


Αχτσιόγλου κατά Κασσελάκη: Εξαιρετικά προβληματικές οι θέσεις του, δεν θυμίζουν Αριστερά

Την ίδια στιγμή, η Εφη Αχτσιόγλου έδωσε την πρώτη της συνέντευξη ύστερα από πολύ καιρό.

Απαντώντας, μάλιστα, στο ερώτημα γιατί δεν ανέλαβε τις θέσεις που της πρότεινε ο Στέφανος Κασσελάκης, απάντησε: «Είναι γεγονός πως υπήρξε ένα αποτέλεσμα εκλογικό απολύτως σεβαστό. Υπήρχαν επιφυλάξεις για την πορεία που επρόκειτο να ακολουθηθεί. Ήταν ένας άνθρωπος που δεν μίλησε πολιτικά. Ήταν λογικό κανείς να πει ότι θα περιμένω να δω το στίγμα που θα δώσει. Να λάμβανα μια θέση όπως τομεάρχης Οικονομικών και να ακούσω αυτά που είπε στον ΣΕΒ για τα εργασιακά, ότι οι εργαζόμενοι δεν δίνουν αρκετά για τον εργοδότη τους. Με το ξεδίπλωμα του στίγματος, ορθώς έγινε εκείνη η επιλογή».

Σε ερώτηση που της έγινε για το εάν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι αριστερός, η πρώην υπουργός Εργασίας σημείωσε: «Υπάρχει μια ασαφής πολιτική κατεύθυνση, σε μείζονα ζητήματα όπως της εργασίας που για εμάς είναι πυρηνικής σημασίας. Έχουμε ακούσει εξαιρετικά προβληματικές θέσεις που δεν θυμίζουν ΣΥΡΙΖΑ ή Αριστερά, αλλά μεταλλάσσονται και τόσο γρήγορα, τη μια μέρα λέγεται αυτό και δύο μέρες μετά κάτι άλλο, είναι ανησυχητικό φαινόμενο», σχολίασε.