Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, Πρόεδρος της Κ.Ο. της «Πλεύσης Ελευθερίας» και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής για το Έγκλημα των Τεμπών, απέστειλε νέα επιστολή προς το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής, ζητώντας απαντήσεις σε μια σειρά ερωτημάτων σχετικά με την υπόθεση.

Στην επιστολή της, η κ. Κωνσταντοπούλου εκφράζει την έντονη ανησυχία της για την έλλειψη απάντησης του Συμβουλίου σε προηγούμενο αίτημά της, με το οποίο ζητούσε να της γνωστοποιηθεί η σύνθεση του Συμβουλίου, καθώς και οι διαδικασίες με τις οποίες επιλήφθηκε της υπόθεσης των Τεμπών.

Όπως σημειώνει, μέχρι σήμερα δεν έχει λάβει καμία απάντηση, ούτε καν για την τυπική επιβεβαίωση παραλαβής της επιστολής της. Παράλληλα, πληροφορήθηκε ότι ένα μέλος του Συμβουλίου, το οποίο έχει ειδίκευση στο ποινικό δίκαιο, έχει δηλώσει αποχή από τις εργασίες του Συμβουλίου για την υπόθεση των Τεμπών, λόγω του ότι έχει αναλάβει την υπεράσπιση κατηγορούμενου στην ποινική υπόθεση ενώπιον του Εφέτη Ειδικού Ανακριτή Λάρισας.

Στην επιστολή της, η κ. Κωνσταντοπούλου ζητά από το Επιστημονικό Συμβούλιο να της απαντήσει σε μια σειρά ερωτημάτων. Αναλυτικά η επιστολή:

“Ενώ έχουν περάσει περισσότερες από 2 ημέρες από την αποστολή της από 28-11-2023 αιτήσεώς μου προς το Συμβούλιό σας, δεν έχω λάβει καμία απάντησή σας, ούτε καν για την τυπική επιβεβαίωση παραλαβής της αιτήσεώς μου, το περιεχόμενο της οποίας έχει ήδη δημοσιευθεί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Δεν μου έχετε απαντήσει ούτε για το ποια είναι τα μέλη του Συμβουλίου σας. Πληροφορήθηκα ωστόσο, ότι ένα μέλος σας και δη το μοναδικό με ειδίκευση στο ποινικό δίκαιο ήδη προχθές Τετάρτη είχε δηλώσει αποχή από τις εργασίες του Συμβουλίου σας για την υπόθεση των Τεμπών, λόγω του ότι έχει αναλάβει την υπεράσπιση κατηγορούμενου στην ποινική υπόθεση ενώπιον του Εφέτη Ειδικού Ανακριτή Λάρισας.

Βεβαίως μία τέτοια δήλωση, αποχής, που πάντως μέχρι σήμερα δεν μου έχετε επισήμως γνωστοποιήσει ούτε έχετε δημοσιοποιήσει σημαίνει ότι έχετε ήδη με άγνωστο σε εμένα τρόπο επιληφθεί της υποθέσεως των Τεμπών χωρίς να μου έχει μέχρι σήμερα γνωστοποιηθεί αυτό και χωρίς να σας έχει καν διαβιβασθεί σχετικό έγγραφο αίτημα, πέραν του γεγονότος ότι δεν έχετε και καμμία αρμοδιότητα να επιληφθείτε. Αυτή η εξέλιξη απλώς επιβεβαιώνει τις σοβαρές υπόνοιες που ήδη με την πρώτη επιστολή μου διατύπωσα.

Παρακαλώ συνεπώς να με ενημερώσετε με ποια διαδικασία επιληφθήκατε, ποιοι είστε, ποια δηλαδή η σύνθεσή σας, και για ποιο λόγο αποφεύγετε να απαντήσετε σε επίσημη θεσμική επιστολή - αίτηση Προέδρου Κοινοβουλευτικής Ομάδας, και μέλους Εξεταστικής Επιτροπής που σας έχει απευθυνθεί επισήμως με συγκεκριμένα ερωτήματα, ενστάσεις και αιτιάσεις. Η σιωπή σας αποτελεί τουλάχιστον ασυνήθιστη και μη πρέπουσα στάση.

Με δεδομένο ότι ούτε από την Εξεταστική Επιτροπή έχει δοθεί απάντηση για τα ανωτέρω, αλλά έχει επιβεβαιωθεί ότι έχει παραληφθεί το σχετικό αίτημά μου, προκύπτει ότι ήδη ενεργείτε στο πλαίσιο προδρομολογημένων από το Κυβερνών Κόμμα εξελίξεων, για την αλλοίωση της σύνθεσης της Εξεταστικής Επιτροπής και την φαλκίδευση της αναζήτησης της αλήθειας, σε υπόθεση με 57 νεκρούς, γεγονός που συνιστά συνδρομή σε κατάχρηση εξουσίας.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΥΤΩΝ

Εμμένω στα ερωτήματά μου και τα αιτήματά μου προς το Συμβούλιό σας και επιφυλάσσομαι όλων των δικαιωμάτων μου”