Εθνική και Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας είναι η 3η Δεκεμβρίου, με τον υπουργό Επικρατείας, με αρμοδιότητα στο Συντονιστικό Μηχανισμό των Ατόμων με Αναπηρία, Σταύρο Παπασταύρου, να κάνει λόγο για «μέρα ευαισθητοποίησης και μεγάλης ευθύνης συγχρόνως. Ημέρα συμπερίληψης και ορατότητας για τα Άτομα με Αναπηρία, αλλά και ενότητας για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία».

Με αφορμή, τη σημερινή Εθνική και Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας αλλά και εκδήλωση αντίστοιχου περιεχομένου στο Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ο Σταύρος Παπασταύρου Ο κ. Παπασταύρου συνεχάρη τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών και τους ειδικούς που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις και συμπλήρωσε: «Κάναμε πολλά βήματα από το 2019 για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία. Γνωρίζω όμως ότι έχουν να γίνουν πολλά ακόμη, ώστε κανένας και καμία να μην μένει πίσω. Ξέρω ότι έχουμε όλοι μαζί - και εγώ προσωπικά - πολλή δουλειά να κάνουμε για να εξαλείψουμε αποκλεισμούς, εξαιρέσεις και προκαταλήψεις».


Παπασταύρου: «Σύντομα θα ανακοινωθεί η νέα Εθνική Στρατηγική για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία»

Και ο υπουργός Επικρατείας κατέληξε με τη διαβεβαίωση, «η νέα Εθνική Στρατηγική για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία που σύντομα θα ανακοινωθεί, θα μας φέρει πιο κοντά στη κοινωνία που οραματιζόμαστε. Μια πολιτισμένη κοινωνία που θα σέβεται και θα εγγυάται ισότιμη πρόσβαση σε όλα ανεξαιρέτως τα μέλη της».

Το 1ο Open Agora είναι μια συνάντηση του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με μη κερδοσκοπικές, ανεξάρτητες, εθελοντικές και ακτιβιστικές οργανώσεις. Είναι δε, αφιερωμένο στη θεματική «Υγεία, Ψυχική Υγεία και Αναπηρία».