Ανακοίνωση για την απώλεια του πρέσβη επί τιμή Χρήστου Ζαχαράκι, που έφυγε από τη ζωή την Κυριακή (3/12/2023), εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ για την απώλεια του Χρήστου Ζαχαράκη  αναφέρει:

Το Υπουργείο Εξωτερικών θρηνεί την απώλεια του Πρέσβεως ε.τ. Χρήστου Ζαχαράκι, ενός εξαίρετου διπλωμάτη, ο οποίος υπηρέτησε την Ελλάδα από θέσεις ευθύνης.

Ο Χρήστος Ζαχαράκις εισήλθε στη Διπλωματική Υπηρεσία το 1964. Υπηρέτησε στη Νέα Υόρκη, την Κοπεγχάγη, στο Γενικό Προξενείο Κωνσταντινούπολης και ως Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια.

Διαβάστε επίσης: Κωνσταντοπούλου για φορολογικό : Η κυβέρνηση επιμένει, αν και έχει απέναντι της όλους τους εκπροσώπους των φορέων, ακόμη και αυτούς που πρόσκεινται στη ΝΔ

Διετέλεσε Πρέσβης της Ελλάδας στη Λευκωσία, την Ουάσιγκτων και το Λονδίνο, υπηρέτησε ως Μόνιμος Αντιπρόσωπος στο ΝΑΤΟ και στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και χρημάτισε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου. Το διάστημα 1999-2004 διετέλεσε βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, καθώς και η πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών, εκφράζουν βαθύτατα συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.