Κατατέθηκε επισήμως πλέον στον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, η επιστολή των 11 πρώην βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, για τη συγκρότηση της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας της «Νέας Αριστεράς».

Αύριο αναμένεται να ανακοινωθεί (Τετάρτη 6/12) στην Ολομέλεια η σύσταση της νεας Κ.Ο.

Οι 11 βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανακοίνωσαν χθες την ονομασία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που σχημάτισαν σε εκδήλωση που έγινε στο Σεράφειο.

Μάλιστα στην ομιλία του ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Αλέξης Χαρίτσης, άφησε αιχμές κατά της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε βολές εναντίον της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και υποσχέθηκε ότι η «Νέα Αριστερά» θα δώσει το «παρών» στις ευρωεκλογές.

Άλλωστε η αντίθεση τους αι το τεράστιο ρήγμα...φάνηκε ξεκάθαρα και στο χθεσινό «παρών» ...επί του νομοσχεδίου για τα δάνεια.

Πρώτη μάχη για τη νέα ΚΟ θα κριθεί στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, με την Ομάδα να θέλει να δωσει το δικό της πολιτικό στίγμα της νέας Αριστεράς.

Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι ο Αλέξης Χαρίτσης, οι Νάσος Ηλιόπουλος και Ευκλείδης Τσακαλώτος θα αναλάβουν ρόλο κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, ενώ η Πέτη Πέρκα θα είναι η γραμματέας της.

Εντός των επόμενων ημερών θα αποφασιστεί και το χωροταξικό, δηλαδή που θα, στεγάσει την κοινοβουλευτικη της οντότητα το νέο κόμμα.

*Διαβάστε εδώ: Αλέξης Χαρίτσης στα Παραπολιτικά 90,1: Στόχος μας να είμαστε χρήσιμοι προς τους πολίτες - Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων προσχωρήσεων

Δείτε την επιστολή που κατέθεσε η ομάδα των «11» στον Κωνσταντίνο Τασούλα: