Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, συμμετείχε σήμερα, Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023, στην Υπουργική Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών στην Γκάνα, για την Υποστήριξη των Επιχειρήσεων Ειρήνης.



Στο περιθώριο της Συνόδου ο κ. Δένδιας συναντήθηκε με την Υπουργό Εξωτερικών Υποθέσεων και Περιφερειακής Ολοκλήρωσης της Γκάνας, Shirley Botchwey. Κατά τη συνάντηση υπογραμμίσθηκαν οι φιλικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Γκάνας και η προσήλωσή των δύο κρατών στους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS).



Ο Έλληνας Υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε επίσης συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας της Γκάνας, Dominic Nitiwul. Κατά τη συνάντηση επισημάνθηκε η κοινή θέληση για την ενίσχυση της διμερούς αμυντικής συνεργασίας και την υπογραφή Μνημονίου για τη συνεργασία στη στρατιωτική εκπαίδευση.



Ο κ. Δένδιας συναντήθηκε στη Γκάνα και με τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Jean Pierre Lacroix, αρμόδιο για τις Ειρηνευτικές Επιχειρήσεις, με τον οποίο συζητήθηκε η σημαντική συνεισφορά της Ελλάδας στις ειρηνευτικές επιχειρήσεις των Ηνωμένων Εθνών και η ανάδειξη της σημασίας της.


Στο περιθώριο της Υπουργικής Συνόδου των Ηνωμένων Εθνών, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε συνάντηση επίσης τον Υπουργό Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Μιχάλη Γιωργάλλα.


Προηγουμένως ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε το Ελληνικό Σχολείο του Αγίου Νικολάου στην πόλη Tema της Γκάνας.