«Η στήριξη της Ουκρανίας συνιστά για την Ελλάδα ζήτημα αρχής. Στηρίζεται στις αρχές του διεθνούς δικαίου», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΙΚΗΣ Τάσου Οικονομόπουλου, που έθεσε το ζήτημα επαναξιολόγησης της εθνικής θέσης ως προς τη στρατιωτική βοήθεια της Ουκρανίας μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού για την Ειρήνη (EPF).

«Η ΕΕ είχε αποφάσισε να δημιουργήσει το ειδικό ταμείου στήριξης της Ουκρανίας ώστε να της δώσει την δυνατότητα να αμυνθεί σε αυτήν την απρόκλητη επίθεση. Εμείς θα εξακολουθήσουμε να έχουμε μια πολιτική που δεν θα είναι ούτε συγκυριακή ούτε συναλλακτική. Συνιστά ένα ζήτημα αρχής που θα επιμείνουμε. Είμαστε σε συζητήσεις για το ειδικό ταμείο στήριξης της ουράνιας και θα συνεχίσουμε να στηρίξουμε τη Ουκρανία», υπογράμμισε ο Γ. Γεραπετρίτης.

*Διαβάστε εδώ: Όλα έτοιμα για την αυριανή συνάντηση Μητσοτάκη με Ερντογάν - "Έμφαση στη θετική ατζέντα, η Ελλάδα δεν προσέρχεται φοβικά", λέει το Μαξίμου - Όλο το πρόγραμμα

Συμπλήρωσε μάλιστα πως «το ηθικό υπόβαθρο, είναι η απρόκλητη επίθεση της Ρωσίας σε βάρος ενός κράτους, με σκοπό να βάλει εναντίον της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας».

Κλείνοντας, ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι «η σωστή πλευρα της ιστορίας είναι αυτή που διαχρονικά στηρίζει το διεθνές δίκαιο».