Διμερείς συναντήσεις με τον υπουργό Άμυνας Dominic Nitiwul και την υπουργό Εξωτερικών Shirley Ayorkor Botchwe της Γκάνας, τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών -αρμόδιο για τις ειρηνευτικές επιχειρήσεις- Jean Pierre Lacroix και τον υπουργό Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας Μιχάλη Γιωργάλλα είχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, στο περιθώριο της υπουργικής συνόδου των Ηνωμένων Εθνών για την Υποστήριξη των Επιχειρήσεων Ειρήνης που πραγματοποιήθηκε στην αφρικανική χώρα.

dendias-gana

Με την ευκαιρία της συνόδου, ο Νίκος Δένδιας υπενθύμισε σε δήλωσή του ότι «η χώρα μας επιδιώκει έναν σημαντικό ρόλο στο πλαίσιο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. "Τρέχουμε" τις τρεις εκστρατείες μας, την εκστρατεία για το Συμβούλιο Ασφαλείας, την εκστρατεία για την προεδρία της Γενικής Συνέλευσης και την εκστρατεία για το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

Νίκος Δένδιας: Υπήρξαν αποτελέσματα στο διμερές επίπεδο με την Γκάνα

Παράλληλα εκτίμησε ότι «υπήρξαν αποτελέσματα στο διμερές επίπεδο με την Γκάνα. Είχα την ευκαιρία να προωθήσω το ζήτημα της υπογραφής ενός μνημονίου στρατιωτικής εκπαίδευσης μεταξύ των δύο χωρών μας. Αυτό είναι κατ' ακολουθία ενός μνημονίου κατανόησης που είχα υπογράψει με την Γκάνα ως υπουργός Εξωτερικών, σε προηγούμενη επίσκεψή μου».

dendias_gana_2

«Η Γκάνα είναι μία χώρα που έχει σημασία για την Ελλάδα. Είναι μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, έχει υπογράψει την UNCLOS, τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας και είναι επίσης ένα από τα σημαντικά μέλη του Συλλόγου Φίλων της UNCLOS. Κατά συνέπεια, θα ήθελα να πω ότι είναι καλό να εντείνουμε τις διμερείς επαφές μας με αυτή τη χώρα, που παίζει επίσης έναν σημαντικό ρόλο για την προσπάθεια ειρήνευσης στην Υποσαχάρια Αφρική», σχολίασε περαιτέρω.