Να κάνει εύληπτο το νέο τοπίο που χαρτογραφείται στην αγορά ηλεκτρικού ρεύματος και τα χρωματιστά τιμολόγια επιχειρεί ο Παύλος Μαρινάκης.

Στο βίντεο που ανήρτησε σχετικά με αυτό στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, λέει συγκεκριμένα: 
«Είναι πολλοί αυτοί που... λογικά έρχονται και μας λένε "μας έχετε μπερδέψει, τι ισχύει στην πραγματικότητα"».

Στο βίντεο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συνεχίζει λέγοντας: «Μιλάμε για τα τιμολόγια ρεύματος και μιλάμε για κάτι που συμβαίνει σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη και πλέον θα ισχύει και στη χώρα μας. Υπήρχαν 30 διαφορετικά είδη τιμολογίων ρεύματος. Τα κατηγοριοποιούμε σε 3 κατηγορίες:

Μπλε: Σταθερό τιμολόγιο, σταθερή τιμή, σταθερή χρέωση για όσο συμφωνήσει ο καταναλωτής με τον προμηθευτή για 1 ή 2 χρόνια.

Κίτρινο: Είναι το εντελώς αντίθετο. Ανεβαίνει η τιμή, αν ανέβει η τιμή της χονδρικής, πέφτει η τιμή του ρεύματος, αν πέσει η τιμή της χονδρικής σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα.

Πορτοκαλί: Μοιάζει με το κίτρινο, αλλά οι διακυμάνσεις σε πολύ πιο πολλά χρονικά διαστήματα. Αφορά τους έξυπνους μετρητές και πρακτικά μπορεί να αλλάξει η τιμή ακόμα και από μέρα σε μέρα.

«Το καινούργιο που φέρνουμε είναι το πράσινο τιμολόγιο», προσθέτει ο Παύλος Μαρινάκης. «Σε αυτό θα μπούμε όλοι, αν δεν έχουμε επιλέξει κάποιο από τα προηγούμενα. Το πράσινο τιμολόγιο μας δίνει τη δυνατότητα εφόσον το θέλουμε να συγκρίνουμε τις τιμές και να επιλέγουμε τον πιο φθηνό πάροχο για τον επόμενο μήνα».

Διαβάστε ακόμη: Ρεύμα: Πρεμιέρα το 2024 για τα χρωματιστά τιμολόγια - Ποιο χρώμα να επιλέξετε - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Και εξηγεί: «Γιατί είναι καλύτερο το πράσινο τιμολόγιο; Για 2 λόγους: ο πρώτος γιατί έχει χαμηλότερο πάγιο και ο δεύτερος γιατί μέσα από τον ανταγωνισμό και τη σύγκριση των τιμών προσδοκούμε την πτώση τους. Δεν χρειάζεται να μπερδευόμαστε. Ό,τι ίσχυε μέχρι τώρα ισχύει συν το πράσινο τιμολόγιο. Ο στόχος είναι να μπορούμε να επιλέγουμε τι μας συμφέρει, τι είναι φτηνότερο για εμάς».

Διαβάστε ακόμη: Σκυλακάκης: Τέρμα τα "κόλπα" με το ρεύμα - Εκ του πονηρού οι αντιδράσεις για το "πράσινο" τιμολόγιο


Δείτε το βίντεο του Παύλου Μαρινάκη για τα τιμολόγια ρεύματος