Στο Παρίσι μετέβη σήμερα (6/12) η υπουργός Εσωτερικών, Νίκης Κεραμέως, καθώς της έχει ανατεθεί η προεδρία για το Global Strategy Group του Οργανισμού Οικονομικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Στο διεθνές forum η υπουργός Εσωτερικών πρόκειται να εκπροσωπήσει την ελληνική κυβέρνηση. Ακόμη, μαζί της θα βρίσκεται ο πρέσβης της Ελλάδας στη Γαλλία, Δημήτριος Ζεβελάκης, και ο καθηγητής Γιώργος Παγουλάτος, ο οποίος είναι πρέσβης της χώρας στον ΟΟΣΑ.

Η θεματολογία του φετινού Global Strategy Group θα εστιάσει στο δημογραφικό, την κλιματική κρίση και την εξελισσόμενη γεωπολιτική κατάσταση ανάμεσα σε άλλα ζητήματα. Σε αυτό το πλαίσιο θα εξεταστούν τέσσερα βασικά σενάρια στρατηγικής ανάλυσης προοπτικών. Στόχος είναι να αναπτυχθεί μία δέσμη πολιτικών επιλογών που θα απαντά στα παραπάνω σενάρια. Θα εξεταστούν οι επιπτώσεις κάθε σεναρίου σε βασικούς τομείς, όπως η αλυσίδα εφοδιασμού και το εμπόριο, η χρηματοδότηση της πράσινης μετάβασης, η διαχείριση των δημογραφικών προκλήσεων και οι σχέσεις με τις αναπτυσσόμενες και αναδυόμενες οικονομίες.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο Παρίσι η κ. Κεραμέως θα πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ, Mathias Cormann, τον επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Καινοτομίας του Δημόσιου Τομέα του ΟΟΣΑ, Marco Daglio, καθώς επίσης και με τον Γάλλο υπουργό Μετασχηματισμού Δημοσίου Τομέα και Λειτουργίας του Δημοσίου, Stanislas Guerini. Παράλληλα, θα συμμετάσχει σε εκδήλωση της Ελληνικής Πρεσβείας στο Παρίσι, όπου θα ενημερώσει την ομογενειακή κοινότητα για το σχέδιο νόμου που αφορά στην Επιστολική Ψήφο. Τέλος, το πρόγραμμα της υπουργού περιλαμβάνει επίσκεψη στο Εθνικό Ίδρυμα Δημόσιας Διοίκησης, όπου θα συναντηθεί με την επικεφαλής του Maryvonne Le Brignonen.

Η ανάρτηση της Νίκης Κεραμέως

«Στο Παρίσι από σήμερα για την Προεδρία του Global Strategy Group του Οργανισμού Οικονομικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) που ξεκινάει αύριο. Η χώρα μας φέτος προεδρεύει στο σημαντικό αυτό διεθνές forum με συμμετοχή των 38 κρατών-μελών ΟΟΣΑ και είναι μεγάλη η τιμή να εκπροσωπήσω την ελληνική κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Kyriakos Mitsotakis στην Προεδρία. Σήμερα είχαμε συναντήσεις προετοιμασίας με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ, Mathias Cormann, και τον μόνιμο αντιπρόσωπο της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ, καθ. κ. George Pagoulatos, ο οποίος έχει συνεισφέρει καθοριστικά στη διαμόρφωση της φετινής ατζέντας στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας. Συναντήσεις επίσης είχαμε με τον επικεφαλής Καινοτομίας του Δημοσίου Τομέα του ΟΟΣΑ, κ. Marco Daglio. OECD».