Με την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα συναντηθεί στις 11:30 ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην πρώτη επίσημη συνάντηση που έχει στην ολιγόωρη επίσκεψη του στην Αθήνα.

Ο Ταγίπ Ερντογάν θα γίνει δεκτός στις 11.30 από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η συνάντηση με την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας αναμένεται να πραγματοποιηθεί όχι στο γραφείο της, αλλά στη μεγάλη αίθουσα, τη λεγόμενη Αίθουσα Διαπιστευτηρίων.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα περιμένει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην είσοδο του Προεδρικού Μεγάρου για να τον υποδεχτεί. Εν συνεχεία θα περπατήσουν μαζί στο προεδρικό Μέγαρο προς στην αίθουσα όπου θα διεξαχθεί η συνάντηση.

Η αποστολή που συνοδεύει τον Τούρκο πρόεδρο και το επιτελείο της Προέδρου της Δημοκρατίας θα αποχωρήσουν προκειμένου να τους αφήσουν να κάνουν μια τετ α τετ συζήτηση οι δυο τους και όταν αυτή ολοκληρωθεί θα εξέλθουν από την Αίθουσα Διαπιστευτηρίων κι ο Τούρκος Πρόεδρος θα υπογράψει στο βιβλίο των επισκεπτών.

Η Πρόεδρος Δημοκρατίας επέστρεψε χθες από τη Βιέννη, όπου πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη, έπειτα από πρόσκληση του Αυστριακού ομόλογού της , όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκαν και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις. Όπως χαρακτηριστικά είπε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, το κλίμα ηρεμίας που επικρατεί τον τελευταίο καιρό ευνοεί τις προσπάθειες για εξεύρεση κοινών τόπων συνεργασίας σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος.