Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 FΜ, στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Κωνσταντοπούλου για επίσκεψη Ερντογάν: Δεν θέτουμε με ένταση το ζήτημα των χωρικών υδάτων, δεν γίνεται λόγος για το Κυπριακό  


Για την επίσκεψη του κ.Ερντογάν, η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε πως «αυτό το οποίο κρίνεται είναι πώς ασκείται η δική μας εξωτερική πολιτική και κατά τη γνώμη μου υπάρχουν σοβαρά ζητήματα. Έχουμε σταματήσει να θέτουμε με την ένταση και τον δυναμισμό που πρέπει το ζήτημα των χωρικών μας υδάτων. Δεν γίνεται πια λόγος για την επέκταση των χωρικών μας υδάτων εκεί όπου δικαιούμαστε κατά το Διεθνές Δίκαιο εδώ και 40 χρόνια, δηλαδή στα 12 μίλια. Δεν γίνεται πια λόγος για το Κυπριακό. Είναι εντελώς διεκπεραιωτικές οι τοποθετήσεις της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής για το Κυπριακό, την ώρα που αποθρασύνεται ο Ερντογάν και πια διεκδικεί δύο κράτη.

Διαβάστε ακόμη: Επίσκεψη Ερντογάν: "Αστακός" η Αθήνα - Ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. γύρω από το Προεδρικό Μέγαρο και το Μέγαρο Μαξίμου (Eικόνες)

«Η άποψη της Πλεύσης Ελευθερίας είναι ότι χρειάζεται μια εξωτερική πολιτική σταθερά προσηλωμένη στο Διεθνές Δίκαιο, αυτός είναι και ο μόνος πραγματικός και αμετακίνητος σύμμαχος της Ελλάδας», ανέφερε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Κωνσταντοπούλου: Εκδικητικό το φορολογικό νομοσχέδιο, στοχοποιεί ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους


Κληθείσα να σχολιάσει το φορολογικό νομοσχέδιο, η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας σημείωσε πως «η κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν τεράστια ευθύνη, διότι η οικονομική τους πολιτική έχει αποτύχει συνολικά. Οι άνθρωποι στη συντριπτική τους πλειοψηφία δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα με τις αποδοχές τους, αυτό σημαίνει αποτυχία της οικονομικής πολιτικής. Το φορολογικό νομοσχέδιο είναι δυστυχώς ένα εκδικητικό νομοσχέδιο στοχοποίησης μιας πολύ μεγάλης μερίδας της κοινωνίας, των ελευθέρων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων ανθρώπων, δηλαδή που δεν έχουν εξασφαλισμένες αποδοχές, που δίνουν μάχη επιβίωσης πάρα πολύ από αυτούς.

Κωνσταντοπούλου για Νέα Αριστερά: Δεν υπάρχει τίποτα το νέο, ο Χαρίτσης ανέτειλε ως υπουργός όταν ο Τσίπρας εφάρμοζε μνημόνια μέχρι να σβήσει ο ήλιος


Αναφερόμενη στη Νέα Αριστερά, η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε πως «δεν υπάρχει τίποτα το νέο ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ ούτε σε αυτή τη διάσπαση. Είναι πρόσωπα που έχουν παίξει ενεργότατο ρόλο σε μια περίοδο ακραία αντικοινωνικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της κοινωνίας. Ο κ. Χαρίτσης είναι ένα πρόσωπο που εμφανίστηκε και ανέτειλε ως υπουργός την περίοδο που ο Τσίπρας εφάρμοζε μνημόνια μέχρι να σβήσει ο ήλιος. Δεν είναι ένα νέο πρόσωπο, αντίθετα είναι από τα πρόσωπα εκείνα, όπως και τα περισσότερα αυτής της ΚΟ, είναι τα πρόσωπα που όταν κάποιοι είπαμε "όχι, δεν μπορούμε να προδώσουμε τους πολίτες", εκείνοι είπανε εμείς θα κάτσουμε στις κυβερνητικές καρέκλες και θα ασκήσουμε πολιτική από θέση εξουσίας αντίθετα με αυτά που υποσχεθήκαμε στην κοινωνία».

"Πυρά" για Κασσελάκη: Είναι το καλύτερο δεκανίκι της Ν.Δ.


Για τον κ.Κασσελάκη, η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας είπε πως «είναι αυτός που έδωσε την εντολή και ψήφισαν οι βουλευτές του, μαζί με τους βουλευτές της Ν.Δ., να εξαιρεθώ από την εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη ακριβώς γιατί και αυτός δεν θέλει τη διερεύνηση. Μας παριστάνουν ότι θέλουν δήθεν το φως και δήθεν αντιπολίτευση, αλλά είναι το καλύτερο δεκανίκι της Ν.Δ.».