«Kαλώς η ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε να έρθει ο Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, διότι αν είχαμε πει όχι, οι άσπονδοι φίλοι μας τόσο στην ΕΕ όσο και μέσα στο ΝΑΤΟ θα έλεγαν ο "καλός Ερντογάν που θέλει διάλογο με την Ελλάδα και οι Έλληνες που δεν ξέρουν τι ζητάνε και δεν θέλουν διάλογο με την Τουρκία". Αυτό το επιχείρημα δεν έπρεπε με τίποτα να τους το δώσουμε», δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.


Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Νικήτα Κακλαμάνη στα Παραπολιτικά 90,1

Με αφορμή την επίσκεψη Ερντογάν

Αν σας απαντούσα συναισθηματικά θα σας έλεγα «κακώς έρχεται» αλλά στην εξωτερική πολιτική η μακρά εμπειρία μου στη Βουλή λεει ότι όταν κάνεις τοποθετήσεις ή παίρνεις αποφάσεις με το συναίσθημα τις περισσότερες φορές οδηγούνε σε λάθη. Άρα με την πολιτική μου λογική λεω ότι καλώς η ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε να έρθει ο Ερντογάν στην Αθήνα διότι αν είχαμε πει όχι οι άσπονδοι φίλοι μας τόσο στην ΕΕ όσο και μέσα στο ΝΑΤΟ θα έλεγαν ο «καλός Ερντογάν που θέλει διάλογο με την Ελλάδα και οι Έλληνες που δεν ξέρουν τι ζητάνε και δεν θέλουν διάλογο με την Τουρκία». Αυτό το επιχείρημα δεν έπρεπε με τίποτα να τους το δώσουμε.

Περιμένω να δω πως θα υποδεχτεί η κα Σακελλαροπούλου τον κ. Ερντογάν διότι σας υπενθυμίζω ότι το 2017 ο κ.Παυλόπουλος αφού τον καλωσόρισε του λέει επί λέξει, «ξέρετε στην πατρίδα μας έχουμε μια παροιμία οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους έχω λοιπόν να σας πω σε σχέση με αυτά που είπατε χθες στη συνέντευξή σας...» και άρχισε να του λεει για τη Λωζάννη, για το Δίκαιο της Θάλασσας, για την αποστρατικοποίηση των νησιών. Άρα περιμένω να δω τι θα πει η κα Σακελλαροπούλου σήμερα.

Περιμένετε η κα Σακελλαροπούλου να του πει τα ίδια;

Περιμένω γιατί εγώ ψήφισα την κα Σακελλαροπούλου, άρα ναι περιμένω να δω τι θα πει.

Ερωτηθείς αν συμφωνεί με την επταήμερη βίζα

Συμφωνώ και θα είναι επ’ ωφελεία των σχέσεων. Μέχρι τώρα έρχονται στα νησιά 200 με 300 χιλιάδες άτομα το χρόνο αν έρθουν 1 εκατομμύριο Τούρκοι δημιουργείται κι ένα ψυχολογικό κλίμα. Έχει πολλαπλό όφελος εκτός του οικονομικού σκέλους που είναι σημαντικό για τα νησιά.

Αναφορικά με τις θέσεις του κ. Σαμαρά

Είναι πάγιες θέσεις που έχει ο κ. Σαμαράς αλλά εκεί που συμφωνώ 100% με αυτά που είπε ο Αντ. Σαμαράς είναι κυρίως με το γκριζάρισμα του Αιγαίου. Το γκριζάρισμα του Αιγαίου έχει ονοματεπώνυμο, είναι η Συνθήκη της Μαδρίτης και έχει και υπογραφή και αυτο λέγεται Κώστας Σημίτης. Έγινε μεγάλη προσπάθεια για να φύγει το γκριζάρισμα από την κυβέρνηση Κ. Καραμανλή και υπουργό Εξωτερικών Ντ. Μπακογιάννη. Εκεί με βρίσκει απολύτως σύμφωνο εκεί που δεν συμφωνώ είναι με την μη έλευση του Ερντογάν τώρα. Συναισθηματικά είμαι στην ίδια πλευρά αλλά με την πολιτική μου λογική είναι ότι ορθώς δέχεται η κυβέρνηση την επίσκεψη.