Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας,  Γιασάρ Γκιουλέρ, συνάντησε σήμερα (07/12) ο Νίκος Δένδιας. Ο Τούρκος ομόλογος του βρίσκεται στην Αθήνα, συνοδεύοντας τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη χώρα μας.

Πηγές του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας αναφέρουν ότι η συνάντηση των δύο κορυφαίων αξιωματούχων πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα. Νίκος Δένδιας και Γιασάρ Γκιουλέρ συναντήθηκαν στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Αθήνα, στο πλαίσιο του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Τουρκίας - Ελλάδας. 

Διαβάστε ακόμα: Το κείμενο της Διακήρυξης των Αθηνών που υπέγραψαν Μητσοτάκης - Ερντογάν - Για πρώτη φορά Ελλάδα και Τουρκία δεσμεύονται σε σχέσεις φιλίας και "ήρεμα νερά"

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι δύο υπουργοί Εθνικής Άμυνας επικύρωσαν τις δραστηριότητες Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, από τον κατάλογο του 2010, οι οποίες συμφωνήθηκαν κατ' αρχήν κατά την πρόσφατη συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών στην 'Αγκυρα, ενώ αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή.

Διαβάστε ακόμα: Απάντηση Μητσοτάκη σε Ερντογάν για τη Θράκη: Η μειονότητα είναι μουσουλμανική

Ο Γιασάρ Γκιουλέρ, σύμφωνα με πηγές του υπουργείο Εθνικής Άμυνας, επανέφερε την πρόσκληση από κοινού επίσκεψης στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας.

Δείτε φωτογραφίες από τη συνάντηση Δένδια-Γκιουλέρ:

Sinantisi_Dendia_Gkiouler7
Sinantisi_Dendia_Gkiouler8
Sinantisi_Dendia_Gkiouler5
Sinantisi_Dendia_Gkiouler6
Sinantisi_Dendia_Gkiouler3
Sinantisi_Dendia_Gkiouler1
Sinantisi_Dendia_Gkiouler4
Sinantisi_Dendia_Gkiouler2