Για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Αθήνα

 Ένα από μικρά και ελάχιστα όπως αποδείχθηκε, παραπολιτικά highlights, της επίσκεψής, ήταν το σαρδάμ του διερμηνέα του Τούρκου προέδρου, ο οποίος αποκάλεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό, «Κωνσταντίνο» αντί για Κυριάκο Μητσοτάκη.

 Με την προσοχή λοιπόν να πέφτει στα πρόσωπα των διερμηνέων, σύμφωνα με τις πληροφορίες, τον μόνιμο ρόλο του διερμηνέα του Έλληνα πρωθυπουργού για τις συναντήσεις με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα κατέχει πλέον ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, κ. Ιωάννης-Μιλτιάδης Νικολαΐδης.

 Ο κ. Νικολαΐδης είναι γεννημένος στην Κωνσταντινούπολη, με προηγούμενη θητεία στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της ΕΕ και είναι άριστος γνώστη της τουρκικής γλώσσας. Μάλιστα ήδη από την συνάντηση που είχαν οι δύο ηγέτες στο Βίλνιους της Λιθουανίας στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ εκτελεί χρέη διερμηνέως.


Στην φωτογραφία ανάμεσα σε Κυριάκο Μητσοτάκη και Γιώργο Γεραπετρίτη ο πρέσβυς Μιλτιάδης Νικολαΐδης

Σημειώνεται πως η θέση του μόνιμου διερμηνέα του Έλληνα πρωθυπουργού αποτελεί μία από τος υψηλότερες θέσεις για τους διπλωμάτες στην σταδιοδρομία τους.

Ο κ. Νικολαΐδης γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1968, κατέχει Πτυχίο Πολιτικών Επιστημών/Διεθνών Σπουδών από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, έχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ευρωπαϊκών Σπουδών από το Κολλέγιο της Ευρώπης, Bruges. Προτού αναλάβει τη θέση του Μονίμου Αντιπροσώπου της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ είχε διατελέσει Διευθυντής στο Διπλωματικό Γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Γνωρίζει εκτός από τουρκικά, επίσης άριστα, αγγλικά και γαλλικά.