Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προήδρευσε το πρωί σε σύσκεψη με δημάρχους και κοινοτάρχες παρακάρλιων περιοχών που επλήγησαν από την κακοκαιρία «Daniel». 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στην 110 Πτέρυγα Μάχης στις 10 το πρωί.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης εξετάστηκαν τα κυριότερα ζητήματα για την αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην απομάκρυνση των υδάτων και φερτών υλικών, αλλά και στον σχεδιασμό για την αποτελεσματική διαχείριση των υδάτων στη Θεσσαλία, με βάση τις τεχνικές και επιστημονικές εισηγήσεις. Όσοι πήραν τον λόγο τόνισαν την πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ κυβέρνησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τη σημασία των συναινέσεων προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η αποκατάσταση της Θεσσαλίας και η στήριξη των κατοίκων, της γεωργίας και της κτηνοτροφίας στον κάμπο παραμένουν απαρέγκλιτα προτεραιότητα για την κυβέρνηση. «Η κυβέρνηση θα είναι εδώ όσο χρειάζεται», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη σύσκεψη έλαβαν επίσης μέρος ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, ο νυν περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κωνσταντίνος Αγοραστός, και ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης, Δημήτρης Κουρέτας.

Ο κ. Αυγενάκης παρουσίασε τις δράσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τον ΕΛΓΑ, για τη στήριξη των καλλιεργητών και των κτηνοτρόφων, με τις προκαταβολές που έχουν πιστωθεί έως τώρα για ζωική και φυτική παραγωγή να ανέρχονται σε 124 εκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε ακόμα: Εκπρόσωπος Στέιτ Ντιπάρτμεντ για συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν: Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τις συζητήσεις Ελλάδας - Τουρκίας σε όλα τα επίπεδα

Νωρίτερα, τον Κυριάκο Μητσοτάκη υποδέχθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης, η υφυπουργός Παιδείας, Ζέτα Μακρή, καθώς και οι βουλευτές Λάρισας της Ν.Δ. Χρήστος Κέλλας και Χρήστος Καπετάνος.


Επίσης, από νωρίς το πρωί τον ανέμεναν ο απερχόμενος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Λαρισαίων, Θανάσης Μαμάκος, οι δήμαρχοι Αγιάς, Κιλελέρ και Τεμπών, Αντώνης Γκουντάρας, Γιώργος Μανώλης και Θανάσης Νασιακόπουλος.

Διαβάστε ακόμα: Μητσοτάκης: Το πρωί της Παρασκευής στη Θεσσαλία, το απόγευμα πετά για Χάγη

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για τον Νομό Καρδίτσας, προκειμένου να παραστεί και να μιλήσει στα εγκαίνια του έργου ύδρευσης της ανατολικής πλευράς της Π.Ε. Καρδίτσας από τη Λίμνη Σμοκόβου, ενώ θα επισκεφθεί τη Μεταμόρφωση Καρδίτσας.

Μετά την επίσκεψή του στην Καρδίτσα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναχωρήσει για τη Χάγη, όπου στις 18:50 (ώρα Ελλάδας) θα έχει συνάντηση με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε.

Το φωτογραφικό στιγμιότυπο που ξεχώρισε από την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλία

Μάλιστα, σύμφωνα με το τοπικό ενημερωτικό Μέσο larissanet.gr, ένα φωτογραφικό στιγμιότυπο που έχει πλέον τη δική του αξία –και σημειολογία– είναι αυτό που ξεχώρισε από τη σημερινή επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλία.


Ειδικότερα, αναχωρώντας από την 110 ΠΜ στη Λάρισα για την Καρδίτσα, μαζί κάθισαν στο στρατιωτικό αεροσκάφος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Κώστας Αγοραστός και ο Δημήτρης Κουρέτας. Πρόκειται για ένα στιγμιότυπο με ειδική βαρύτητα.