Ο Κωστής Χατζηδάκης σε ανάρτησή του για το φορολογικό νομοσχέδιο στην πλατφόρμα Χ ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Ο πολιτικός ίλιγγος της αντιπολίτευσης συνεχίζεται! Αυτή τη φορά στην ψηφοφορία του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Αφού πρώτα μας κατήγγειλαν με εμπάθεια, τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε το 50% των διατάξεων του νομοσχεδίου και το ΠΑΣΟΚ το 58%!».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Κωστή Χατζηδάκη


«Τι συνέβη άραγε; Συνειδητοποίησαν ξαφνικά ότι το νομοσχέδιο ήταν γεμάτο θετικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής; Ή μήπως το γνώριζαν εξαρχής και επέλεξαν να παριστάνουν ότι δεν τις είχαν δει;» αναρωτήθηκε ο υπουργός.

«ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ καταψήφισαν το νέο, δίκαιο σύστημα φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών. Προτιμούν, όπως φαίνεται, οι υπάλληλοι να πληρώνουν παραπάνω φόρους από το αφεντικό τους! Προέβαλαν το επιχείρημα βεβαίως ότι είναι εναντίον της μείωσης του φόρου συγκέντρωσης κεφαλαίου και του φόρου χρηματιστηριακών συναλλαγών, θεωρώντας ότι έτσι πολεμούν «κεφαλαιούχους». Ενώ στην πραγματικότητα, εδώ πρόκειται για μια ρύθμιση που αφορά αποταμιευτές, οι οποίοι επιδιώκουν εναλλακτικούς τρόπους αξιοποίησης των αποταμιεύσεων τους, πέραν από τις τράπεζες. Αλλά, άντε αυτό ''να τους το δώσω''!» υπογράμμισε και πρόσθεσε:

«Σε σχέση όμως με κάποιες άλλες πρωτοβουλίες, η στάση τους είναι απολύτως ανεξήγητη! Και οι δύο δεν υπερψήφισαν την υποχρεωτική ανάρτηση εσόδων και δαπανών στο ΜyData, καθώς και τις σχετικές κυρώσεις. Την ώρα μάλιστα που μας ασκούσαν κριτική ότι δεν αξιοποιούμε επαρκώς τις νέες τεχνολογίες! Επιπλέον, και οι δύο καταψήφισαν το μπόνους έως 3.000 ευρώ για πολίτες που καταγγέλλουν στην ΑΑΔΕ παραποιημένες ταμειακές μηχανές. Προτιμούν, φαίνεται, παραποιημένες ταμειακές μηχανές… τι να πει κανείς!

Δεν είναι φυσικά ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ υποχρεωμένοι να εξηγήσουν σε εμένα για ποιο λόγο κράτησαν όλη αυτή την ακατανόητη στάση κατά τη διαδικασία ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή. Έχουν όμως υποχρέωση απέναντι στους ψηφοφόρους τους! Στους ψηφοφόρους τους, ένα πολύ μεγάλο μέρος των οποίων υποστηρίζει τις πρωτοβουλίες μας για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής. Εμείς πάντως συνεχίζουμε κανονικά τη δουλειά μας. Και η αποτελεσματικότητα των πρωτοβουλιών που θεσπίζουμε θα αποδειχθεί στην πράξη!».