Σφοδρή επίθεση στα στελέχη της Νέας Αριστεράς, που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, εξαπολύει μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής» ο Στέφανος Κασσελάκης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται στις ευρωεκλογές, στους «11» που ανεξαρτητοποιήθηκαν, αλλά και στην επόμενη ημέρα του κόμματος, σημειώνοντας ότι «ο Αλέξης Τσίπρας είναι η ψυχή του ΣΥΡΙΖΑ»

Μεταξύ άλλων, ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρει για τους «11»: «Εκείνοι που σχεδίασαν τη διάσπαση του κόμματος μας από το ίδιο το βράδυ της εκλογής μου, την οποία δεν αποδέχτηκαν ποτέ, έχουν την ευθύνη. Τις αποφάσεις τους, τις είχαν πάρει από το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου. Προφανώς τους ενδιέφερε μόνο η καρέκλα του προέδρου το κόμματος», ήταν τα λόγια του για να προσθέσει. «Εκείνοι που ενώ ήταν οι αυτουργοί και συναυτουργοί της απολίτικης και ναρκισσιστικής διάσπασης που προκάλεσαν, προσπαθούν τώρα προσχηματικά να τη ντύσουν με πολιτικό περιεχόμενο. Εκανα ό,τι μπορούσα για να διαφυλάξω την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ. Κάλεσα την Εφη Αχτσιόγλου και όλους τους βουλευτές να αναλάβουν σημαντικούς ρόλους  στη Βουλή πριν καν ανακοινώσω το προεδρείο της κοινοβουλευτικής ομάδας. Εγώ έχω καθαρή και ήσυχη τη συνείδησή μου».

«Να τελειώνουμε με το άλλοθι του 41%», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης

Αναφορικά με τους στόχους του κόμματος ο Κασσελάκης ανέφερε: «Δεν μας αρκεί η άμυνα απέναντι στις πολύ συντηρητικές πολιτικές της ΝΔ. Θα βγούμε στην αντεπίθεση με ρηξικέλευθες λύσεις για τα προβλήματα της κοινωνικής πλειοψηφίας. Θέλουμε οι Ευρωεκλογές να δώσουν ένα μήνυμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Να τελειώνουμε με το άλλοθι του 41%».

«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι η ψυχή του ΣΥΡΙΖΑ»

Σε σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Κασσελάκης είπε: «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι η ψυχή του ΣΥΡΙΖΑ. Ηγήθηκε της χώρας κάτω από τραγικά δύσκολες συνθήκες και κατάφερε πολλά. Ίσως μετά το 2019 να χρειαζόταν ένα συνέδριο επανίδρυσης του ΣΥΡΙΖΑ, μεσολάβησε όμως η πανδημία».

«Δεν θα είμαι υποψήφιος στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – Δεν θα υπάρχουν celebrities»

Στην ερώτηση αν θα είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν ξεκάθαρος: «Δεν θα είμαι γιατί είναι ξεκάθαρο πώς αν το έκανα θα ήταν για επικοινωνιακούς λόγους. Το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ θα προκαλέσει θετική έκπληξη, καθώς θα αποτελείται από πραγματικά άριστους υποψηφίους. Διευκρινίζω ότι δεν θα υπάρχουν celebrities».