Την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας επισκέφθηκαν η Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών, Μαρία Συρεγγέλα και ο Γραμματέας Οργανωτικού Στέλιος Κονταδάκης, συνοδευόμενοι από τον βουλευτή Φλώρινας Σταύρο Παπασωτηρίου και τον Πρόεδρο της ΔΕΕΠ Φλώρινας Νίκο Ευαγγέλου.
 


Σε συνάντηση με τα μέλη των ΔΕΕΠ και των ΔΗΜΤΟ του νομού, όπου τέθηκαν τα προβλήματα αλλά και οι προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής, η Γραμματέας της ΠΕ του κόμματος επισήμανε ότι «η αναπτυξιακή δυναμική της Φλώρινας και ευρύτερα της Δυτικής Μακεδονίας μάς γεμίζει περηφάνια για τους ανθρώπους που με επιμονή παραμένουν στον τόπο τους και συμβάλλουν στην εξέλιξή του» και δεσμεύτηκε ότι «θα είμαστε δίπλα τους, αρωγοί σε κάθε δράση τους ώστε να πετύχουν το όραμά τους».
 


Η κα Συρεγγέλα και ο κ. Κονταδάκης συναντήθηκαν επίσης με τον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Σωτήρη Βόσδου, ο οποίος τους ενημέρωσε για τα έργα που πραγματοποιούνται στην περιοχή, αλλά και όσα σχεδιάζονται να γίνουν με στόχο την βελτίωση της ζωής των κατοίκων αλλά και για την τόνωση του τουρισμού.
 
Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν μια από τις σημαντικότερες και υπερσύγχρονες δομές του Υπουργείου Υγείας στην περιοχή, το κέντρο αποκατάστασης Αμυνταίου, το οποίο περιθάλπει ασθενείς με κινητικά προβλήματα μετά από σοβαρές ασθένειες ή ατυχήματα, ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης ή ασφάλισης, ενώ δεν παρέλειψαν να επισκεφθούν και το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας στη Φλώρινα. Μάλιστα, συζήτησαν με την διοίκηση του κέντρου κοινωνικής πρόνοιας για την ανάγκη ενίσχυσης των υποδομών του.
 


Η Γραμματέας της ΠΕ και ο Γραμματέας Οργανωτικού συναντήθηκαν και με τον νέο Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Ειρηναίο προκείμενου να τον συγχαρούν για τα νέα του καθήκοντα, ενώ κυρίαρχο στη συζήτησή τους ήταν το δημογραφικό ζήτημα.
 
Τέλος, η κα Συρεγγέλα και ο κ. Κονταδάκης συναντήθηκαν με οινοποιούς του Αμυνταίου, που δραστηριοποιούνται σε μια από τις πιο σημαίνουσες γεωμορφολογικές θέσεις της χώρας, οι οποίοι τους  μίλησαν για το όραμά τους, καθώς και για εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως ο οινικός τουρισμός, που εφαρμόζονται στο νομό Φλώρινας.

image00003
image00004
image00005
image00006
image00007
image00008