«Το ζήτημα της οπαδικής βίας δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με επικοινωνιακές φιέστες» δήλωσε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Τεμπονέρας στα Παραπολιτικά 90.1 και την εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα.

«Η κυβέρνηση έχει βαρύτατες ευθύνες, έχει επανειλημμένα αποτύχει στα μέτρα τα οποία έχει προωθήσει προκειμένου να αντιμετωπίσει το ζήτημα αυτό. Δεν χρειαζόμαστε μέτρα αστυνομικού χαρακτήρα ούτε η αυστηροποίηση των ποινών είναι η λύση», συμπλήρωσε ο Διονύσης Τεμπονέρας.


Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Διονύση Τεμπονέρα στα Παραπολιτικά 90,1

Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, κος Διονύσης Τεμπονέρας, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με το δημοσιογράφο Θανάση Φουσκίδη.

Με αφορμή το ζήτημα της οπαδικής βίας

Το ζήτημα της οπαδικής βίας δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με επικοινωνιακές φιέστες. Η κυβέρνηση έχει βαρύτατες ευθύνες, έχει επανειλημμένα αποτύχει στα μέτρα τα οποία έχει προωθήσει προκειμένου να αντιμετωπίσει το ζήτημα αυτό. Δεν χρειαζόμαστε μέτρα αστυνομικού χαρακτήρα ούτε η αυστηροποίηση των ποινών είναι η λύση προκειμένου να αντιμετωπιστεί ένα φαινόμενο το οποίο βεβαίως έχει να κάνει με τη βία ευρύτερα ως κοινωνικό φαινόμενο, χρειάζονται συγκεκριμένα μέτρα αντιμετώπισης. Η δική μας η πρόταση για τον αθλητισμό έχει στο επίκεντρο της τον αθλητή, τον αθλούμενο και το ερασιτεχνικό σωματείο.

Ερωτηθείς αν είναι αρνητικοί στην αυστηροποίηση των ποινών της οπαδικής βίας

Η αυστηροποίηση των ποινών από μόνη της δεν αρκεί και δεν μπορεί να λύσει ένα ζήτημα. Θα έπρεπε να κατευθυνθούμε σε προγράμματα εκπαίδευσης στα σχολεία, σε όλες τις βαθμίδες για να εμπεδώσουν τα νεαρά παιδιά την υγιή φίλαθλη συμπεριφορά. Θα έπρεπε να επικεντρωθούμε στην αποσύνδεση των οπαδικών στρατών από μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Θα έπρεπε να επικεντρωθούμε στην αναβάθμιση του αθλητισμού ως κοινωνικού αγαθού και να καταθέσουμε ένα συνολικό σχέδιο για τον αθλητισμό το οποίο θα προωθεί τις αξίες και τα ιδανικά του αθλητισμού.

Χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο για τον αθλητισμό, μια εμβληματική παρέμβαση, ένα σχέδιο εναλλακτικής δραστηριότητας και αναψυχής και αθλητισμού.

Αναφορικά με τη Νέα Αριστερά

Σεβόμαστε απολύτως την επιλογή την οποία έκαναν οι πρώην σύντροφοί μας, προσωπικά διαφωνώ με την επιλογή αυτή υπό την έννοια ότι μπροστά μας έχουμε μια συνεδριακή διαδικασία που θα μπορούσε να γεφυρώσει υπαρκτές ιδεολογικές διαφορές. Για μας το συνέδριο αυτό είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για οργανωτική ιδεολογική και προγραμματική επανεκκίνηση και εκεί θα εστιάσουμε. Το μέτωπό μας είναι απέναντι στη ΝΔ και στη Δεξιά και στα προβλήματα και εκεί θα επικεντρωθούμε στον αντιπολιτευτικό μας λόγο καταθέτοντας παράλληλα προτάσεις.