Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Διονύσης Τεμπονέρας δήλωσε ότι η δεύτερη θέση για τον ΣΥΡΙΖΑ στις προσεχείς ευρωεκλογές είναι ένας ρεαλιστικός στόχος, σε αντίθεση με τον πρόεδρο του κόμματος Στέφανο Κασσελάκη, που έβαλε ως στόχο την πρωτιά.

‘’Tο συνέδριό μας θα είναι ένα σημείο καμπής. Υπάρχουν όλα τα εχέγγυα προκειμένου να προχωρήσουμε σε μια ιδεολογική και προγραμματική και οργανωτική επανεκκίνηση’’, σχολίασε για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τεμπονέρας σε συνέντευξη του στον Real FM.

Σύμφωνα με τον Διονύση Τεμπονέρα, η δεύτερη θέση για τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές είναι ένας ρεαλιστικός στόχος

«Οι επόμενες ευρωεκλογές είναι εξαιρετικά κρίσιμες, είναι στόχος για εμάς να είμαστε σε τέτοια θέση -η δεύτερη θέση θεωρώ πως είναι ένας ρεαλιστικός στόχος- που θα μας συνδέσει ξανά με την κυβερνητική προοπτική. Πέρα από τα ποσοστά, πρέπει να δώσουμε ένα σήμα αξιοπιστίας στην ελληνική κοινωνία», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: Εκνευρισμός από την προεδρική ''φρουρά'' για τον Διονύση Τεμπονέρα - Του ''χρεώνουν'' ηγετικές φιλοδοξίες

Μιλώντας για την οπαδική βία, ανέφερε ότι «η κυβέρνηση έχει περάσει κάτω από τον πήχη στην αντιμετώπισή της. Οι προτάσεις που καταθέσαμε εμείς ουσιαστικά μεταφέρουν την ευθύνη στις Ανώνυμες Αθλητικές Εταιρείες, προκειμένου να κάνουν αυτό που πρέπει, δηλαδή να ελέγχουν αυτούς που είναι μέσα στο γήπεδο. Προφανώς, υπάρχει πλαίσιο αυτή τη στιγμή, αλλά δεν τηρείται. Δεν γίνεται καμία ταυτοποίηση. Υπάρχει ευθύνη της Πολιτείας να εποπτεύσει όσα γίνονται και να μπορέσει να τηρηθεί και η νομοθεσία, η οποία είναι αυστηρή, αλλά φαίνεται πως η αυστηροποίηση των ποινών δεν είναι η απάντηση στα ζητήματα αυτά», ανέφερε.

«Το θέμα των συνδέσμων μάς απασχολεί όλους, πολλές φορές είδαν να κλείνουν ή να γίνονται προτάσεις. Δεν ξέρω κατά πόσο βοηθούν τα αστυνομικού χαρακτήρα μέτρα. Πρέπει να το δούμε ευρύτερα», σχολίασε.