Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την αποχώρηση της Ζώης Ράπτη από τις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής για την τραγωδία στα Τέμπη. Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «μετά τον κ. Πλεύρη έγινε ουσιαστικά δεκτή και η δεύτερη αίτηση εξαίρεσης μέλους της Εξεταστικής Επιτροπής για το δυστύχημα των Τεμπών που υποβλήθηκε από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία».

«Αποδεικνύεται ότι δεν μπορεί να κρύψει η κυβερνητική πλειοψηφία την αλήθεια και ότι ο δικαστικός αγώνας των συγγενών μπορεί να φέρει αποτελέσματα», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και ρίχνοντας εκ νέου βέλη στην κυβέρνηση αναφέρει ότι: «Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα συνεχίσουν την προσπάθεια αποκάλυψης της αλήθειας, κόντρα στην κυβερνητική στρατηγική της συγκάλυψης».


Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ: «Μετά τον κ. Πλεύρη έγινε ουσιαστικά δεκτή και η δεύτερη αίτηση εξαίρεσης μέλους της Εξεταστικής Επιτροπής για το δυστύχημα των Τεμπών που υποβλήθηκε από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Η κ. Ράπτη αναγκάστηκε σε αυτοεξαίρεση, παρά την αρχική άρνηση της ιδίας και του εισηγητή της ΝΔ, λόγω της έγκλησης που έχει κατατεθεί από συγγενείς των θυμάτων.

Αποδεικνύεται ότι δεν μπορεί να κρύψει η κυβερνητική πλειοψηφία την αλήθεια και ότι ο δικαστικός αγώνας των συγγενών μπορεί να φέρει αποτελέσματα.

Η προσήλωση των βουλευτών-μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη νομιμότητα της σύνθεσης της Επιτροπής επιβεβαιώθηκε εκ νέου.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα συνεχίσουν την προσπάθεια αποκάλυψης της αλήθειας, κόντρα στην κυβερνητική στρατηγική της συγκάλυψης».