Μέσω της «Αυγής» ο Στέφανος Κασσελάκης «σύστησε» την πρώτη ενδεκάδα των στελεχών που προορίζονται να βγουν μπροστά και να αναλάβουν πρωταγωνιστικούς ρόλους προσεχώς.

Η κομματική εφημερίδα ύψωσε το θέμα αναφερόμενη σε «ομάδα κρούσης» παρουσιάζοντας στο ευρύτερο κοινό αυτή την πρώτη φουρνιά της «ανανέωσης», όπως τουλάχιστον την οραματίζεται ο νέος πρόεδρος, η οποία θα επωμιστεί συγκεκριμένους τομείς πολιτικής ευθύνης.

Οι «11» νέοι του ΣΥΡΙΖΑ σημειολογικά παραπέμπουν στους «11» βουλευτές που αποχώρησαν για να συγκροτήσουν την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Αριστεράς και σε γενικές γραμμές θεωρούνται φρέσκα πρόσωπα, με τις γυναίκες να υπερτερούν συντριπτικά, καθώς οι εννέα είναι γυναίκες.

Διαβάστε ακόμα: ΣΥΡΙΖΑ: Προσωποκεντρική επικοινωνία από Κασσελάκη - Στην ίδρυση νέου κόμματος προχωρούν τα στελέχη της Νέας Αριστεράς

Οι 9 γυναίκες από τους 11 της νέας «ομάδας κρούσης» του ΣΥΡΙΖΑ

■ Η Λίλα Σουλελέ, από τα Ιωάννινα, επίσης, είναι δικηγόρος με σπουδές στην Ιταλία και εξειδίκευση στο Δημόσιο Δίκαιο και τις συμβάσεις δημοσίων έργων. Από το 2003 εργάζεται ως δικηγόρος με κύριο αντικείμενο το Αστικό, Εταιρικό, Τραπεζικό και Φαρμακευτικό Δίκαιο και τα τελευταία χρόνια πρωτοστατεί στο θέμα των πλειστηριασμών.

■ Η Τζένη Αρσένη είναι σκηνοθέτης, θεατρολόγος και συντονίστρια Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ. Το 2014 ήταν υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Δημοκρατική Αριστερά, το 2015 είχε τιμητική θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας με τον συνδυασμό Πράσινοι-Δημοκρατική Αριστερά και το 2019 ήταν υποψήφια ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

■ Η Αγγελική Λεβέντη, με πατέρα Έλληνα και μητέρα από το Κονγκό, αναλαμβάνει συντονίστρια Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης. Έχει σπουδάσει Εφαρμογές Πληροφορικής στη Διοίκηση και την Οικονομία και εργάζεται στο αντικείμενο των σπουδών της από το 2004, έχοντας συμμετάσχει στην ομάδα δημιουργίας του ΑΜΚΑ.

■ Η Χρύσα Καραγιάννη ήταν υποψήφια περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και τώρα είναι αναπληρώτρια συντονίστρια Τουρισμού. Σπούδασε Βιολογία και κατέχει δύο μεταπτυχιακά, στη Διατροφή και τη Διαιτολογία.

■ Η Έφη Μιχελάκη από την Κοζάνη έχει σπουδάσει Εφαρμογές Πληροφορικής στη Διοίκηση και την Οικονομία. Είναι υποψήφια διδάκτορας με αντικείμενο την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και τη Δημοκρατία.

■ Η Κατερίνα Μπέρδου ζει και εργάζεται στην Αλεξανδρούπολη. Σπούδασε Νομική και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο Εμπορικό Δίκαιο. Διατηρεί δικηγορικό γραφείο και είναι νομικός σύμβουλος επιχειρήσεων και δημόσιων οργανισμών.

■ Η Νατάσα Γκαρά, πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., είναι απόφοιτη του Τμήματος Επικοινωνίας Παντείου με μεταπτυχιακό τίτλο στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης.

■ Η Κλειώ Αγγουράκη, από τον Βόρειο Τομέα της Αθήνας, σπούδασε Επικοινωνία, ΜΜΕ, Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σχέσεις στο ΕΚΠΑ και το Πάντειο Πανεπιστήμιο.

■ Η Μυρτώ Κοροβέση έχει κατακτήσει την τρίτη πανελλαδικώς θέση σε φιλοσοφικό διαγωνισμό που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και έχει συμμετάσχει σε πολλούς διαγωνισμούς των Ηνωμένων Εθνών.


Ποιοι συμπληρώνουν την 11άδα

Την 11άδα συμπληρώνουν ο Θανάσης Οικονόμου, πρώην βουλευτής Ιωαννίνων με το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου την περίοδο 2009-2012. Στις εκλογές του 2012 απέτυχε να εκλεγεί με το υπό κατάρρευση, τότε, ΠΑΣΟΚ, κατήγγειλε τους μηχανισμούς του Κινήματος και όταν άρχισε η ελεύθερη πτώση εντάχθηκε στη ΔΗΜΑΡ, η οποία αργότερα ήταν μέλος της συγκυβέρνησης των μνημονίων.

Επίσης, ο Θοδωρής Δουλουμπέκης, από το Ρέθυμνο, είναι πολιτικός μηχανικός. Από το 2014 μέχρι και το 2019 ήταν επικεφαλής των οργανώσεων του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES) στην Ελλάδα.

Με πληροφορίες από την Απογευματινή