Ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε με ένα ρητό του Μάο στα περί φιντανιού του Δημήτρη Κουτσούμπα, λέγοντας «αφήστε όλα τα λουλούδια να ανθίσουν», ωστόσο η στάση  του απέναντι στις αμυντικές δαπάνες που εμπεριέχει ο προϋπολογισμός σπάει μια «παράδοση» να καταψηφίζονται ή να ψηφίζεται ένα μέρος τους και με αστερίσκους, από την αριστερά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στη χθεσινή του συνέντευξη στο «Kontra» ότι θα ψηφίσει το κόμμα του τις αμυντικές δαπάνες με ένα «ναι», ωστόσο απέφυγε να αναφερθεί στην αντίθετη στάση που είχε η αξιωματική αντιπολίτευση στους προηγούμενους προϋπολογισμούς. Φαίνεται λοιπόν ο ίδιος έχει αντιληφθεί ότι η στάση που κρατούσε στο παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ στο συγκεκριμένο ζήτημα, γινόταν τρωτό του σημείο στο οποίο δεχόταν τα πυρά της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ που ψήφιζαν τις αμυντικές δαπάνες.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ψηφίσει τις αμυντικές δαπάνες υπό όρους η «Νέα Αριστερά», άφησε και η Έφη Αχτσιόγλου στη συνέντευξη της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Action 24». «Θα το εξετάσουμε και θα δείτε τις αποφάσεις μας την Κυριακή κατά την ψήφιση», απάντησε στο σχετικό ερώτημα.

Παρά το γεγονός ότι τα δύο κόμματα επισήμως δεν θέλουν να ετεροπροσδιορίζονται διεκδικούν ψηφοφόρους από κοινή δεξαμενή, έτσι δύσκολα θα χάριζε το ένα στο άλλο την ατζέντα στα εθνικά ζητήματα.

Δεν αποκλείεται την Κυριακή να δούμε ΣΥΡΙΖΑ και «Νέα Αριστερά» να υπερψηφίζουν τις αμυντικές δαπάνες. Θα πρόκειται για μια εικόνα που σπάει στεγανά…